|

Kartal finale uçuyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 1-1 rövanşında Olimpiakos’u 4-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Aboubakar'ın atılmasıyla 39 dakikadan itibaren 10 kişi oynayan siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri Aboubakar, Babel (2) ve Cenk Tosun attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/03/2017 Cuma
Güncelleme: 06:50 - 17/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kartal finale uçuyor
Kartal finale uçuyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 1-1'in rövanşında Vodafone Arena'da Yunanistan'ın Olimpiakos takımını 4-1 yenerek son 8 takım arasına kalmaya hak kazandı. Aboubakar ve Babel (2) ve Cenk'in golleriyle sonuca giden siyah-beyazlılar, 2003-04 sezonunda gösterdiği çeyrek finale çıkma başarısını 13 yıl sonra tekrar başardı. Olimpiakos'un golü Elyounouss'den geldi. Süper Lig'de liderliğini sürdüren Beşiktaş, Avrupa arenasında da yoluna emin adımlarla devam ederken, bugün çekilecek kurada gelecek rakibini beklemeye başladı.



Dolu tribünler önünde oynanan mücadelenin ilk gol girişimi ev sahibi Beşiktaş'tan geldi. 10. dakigkada Talisca'nın sol ayağıyla açtığı ortaya Aboubakar çok iyi yükseldi ve kafa vuruşuyla Leali'yi mağlup etti: 1-0. 23'te Quaresma'nın getirdiği topla sol tarafta buluşan Babel'in şutu kaleci Leali'nin kollarının altından ağlar ile buluştu: 2-0. 31'de Elyounoussi'nin volesi Adriano'ya çarptı ve Fabri'nin yanından ağlarla buluştu: 2-1. 35'te Quaresma ceza sahası içerisinde yere düşürüldü ve penaltı bekledi. Hakem devam kararı verdi.



Aboubakar'ın ilk yarının sonunda kırmızı kartla atılmasıyla 1 kisi eksik kalan Besiktas, ikinci yarıya kontrollü başladı. 49'da Olimpiakos çok tehlikeli geldi. Yaşanan karambolde topu son olarak Tosic uzaklaştırdı. 58'de Fortunis'in direkt kaleye vurduğu topu Fabri parmaklarının ucu ile kurtardı. 71'de Quaresma'nın kullandığı serbest atışta Tosic kafayla çevirdi Talisca'nın rövaşatası auta çıktı. 75'te Babel, ceza sahası sağ carprazından yaptığı şık bir vuruşla golü attı: 3-1. 84'te Talisca'nın harika ara pasıyla buluşan Cenk Tosun, kalecinin üzerinden topu aşırttı ve farkı üçe çıkarttı: 4-1.



Babel: Fırsatları değerlendirdik


Beşiktaş'a galibiyeti getiren isimlerin başında gelen Babel, fırsatları değerlendirerek turu geçtiklerini söyledi. Hollandalı futbolcu maçtan sonra yaptığı açıklamada 2 gol atarak takıma katkı sağladığı için mutlu olduğunu belirterek, " Kırmızı karttan sonra işimiz zorlaşmıştı. Soyunma odasında “Daha sağlam olmalıyız" diye konuştuk. İkinci yarının sonlarına doğru fırsatları değerlendirdik ve turu geçtik. Önemli olan takıma katkı yapmak. 10 kişi oynarken rakibe 2 gol daha atmak önemli bir başarı" diye konuştu.



Kafa ile önce attı sonra atıldı


Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü Aboubakar önce attığı kafa golüyle sevindirdi sonra rakibe attığı kafa ile kızdırdı. 10. dakikada Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren Abubakar, 39. dakikada skor 2-1 iken topsuz alanda Da Costa'ya attığı kafa nedeniyle dördüncü hakemin uyarısıyla orta hakem tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı. Olay sırasında Olimpiakoslular da Aboubakar'a tepki gösterdi. Kamerunlu golcü, Şampiyonlar Ligi'ndeki son D.Kiev maçında da oyundan atılmıştı.



8 maçta 7 gol


Beşiktaşlı Vincent Aboubakar, son dönemdeki yükselen formunu Olimpiakos karşısında da sürdürdü. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Kamerunlu santrfor, maçın 10. dakikasında Beşiktaş'ı Olimpiakos karşısında 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Beşiktaş formasıyla Avrupa Kupaları'nda çıktığı 9 maçta 6 kez ağları havalandırmayı başaran Aboubakar, son 8 karşılaşmada 7 kez gol sevinci yaşadı. Beşiktaş formasıyla resmi maçlarda attığı gol sayısını 13'e çıkaran kamerunlu yıldızın son 5 golünün 3'ü de Avrupa Kupaları'nda geldi.



Rakip belli oluyor


UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde çeyrek final kura çekimleri bugün gerçekleştirilecek. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde düzenlenecek kura çekimi, saat 14.00'te Şampiyonlar Ligi eşleşmeleriyle başlayacak. Avrupa Ligi kuraları ise saat 15.00'te çekilecek. Beşiktaş, Türkiye'yi temsil eden tek takım olarak Avrupa Ligi'nde kura çekimine katılacak. İki organizasyonun da kura çekiminde aynı ülkenin takımları birbiriyle eşleşebilecek. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde ilk maçlar 11-12 Nisan'da, rövanşlar 18-19 Nisan'da oynanacak. Avrupa Ligi'nde ise çeyrek final ilk maçları 13 Nisan'da, rövanşlar 20 Nisan'da yapılacak.



Cenk attı, sirtaki çaldı


Oyuna girdikten 2 dakika sonra Beşiktaş'ın 4. golüne imza atan Cenk Tosun, Vodafone Arena'yı da coşkuya boğdu. Milli futbolcunun golünün ardından stat hoparlörlerinden Yunanistan'a özgü bir müzik olan sirtaki çalmaya başladı. Sirtaki ile birlikte Beşiktaşlılar'ın hepsi tribünlerde coşkuyla dans etti. Maç sonrası da bu müzik tekrarlandı.











#Beşiktaş
#UEFA Avrupa Ligi
#Olimpiakos
7 yıl önce