|

Kartal rekor için sahada

Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığı ilk 5 maçta hiç yenilmeyen ve 11 puanla liderliği garantileyen Beşiktaş, grubun son maçında Leipzig ile karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, Alman temsilcisi karşısında puan alması durumunda Türk futbol tarihinin Devler Ligi'ndeki rekorunu kıracak.

Yeni Şafak ve
09:42 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:02 - 6/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Beşiktaş grubunu rekorlarla bitirmeyi hedefliyor.
Beşiktaş grubunu rekorlarla bitirmeyi hedefliyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda bugün Almanya temsilcisi Leipzig'e konuk olacak Beşiktaş, rakibi karşısına yeni rekorlar için sahaya çıkacak. Gruptan çıkmayı garantilediği için Babel, Pepe, Quaresma, Atiba, Gökhan ve Tolgay Almanya'ya götürmeyen Beşiktaş, bugünkü maçta Leipzig'e yenilmezse bir çok tarihi başarılara imza atmak için zorlu bir maça çıkacak.

G Grubu'ndaki 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan Beşiktaş, Leipzig karşısında galibiyet veya beraberlikle ayrıldığı takdirde ilk kez bir Türk takımı, Şampiyonlar Ligi'ndeki grup mücadelesini namağlup tamamlayacak.

Puan rekoru için beraberlik yetiyor

Beşiktaş, Leipzig maçına ayrıca puan rekorunu kırmak için çıkacak. Grupta oynadığı 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlikle 11 puanı bulunan siyah-beyazlılar, Alman ekibiyle berabere kalsa dahi Türk takımları arasında grup aşamasında en yüksek puana ulaşan takım unvanını alacak. Beşiktaş, bugünkü maçta berabere kalırsa puan rekorunu 12'ye çıkaracak. Siyah-beyazlı ekip, rakibini yenerse 14 puanla rekoru kıracak. Siyah-beyazlı takım, 5. maçta Porto ile berabere kalarak 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 11 puana ulaşan Fenerbahçe'nin rekorunu egale etti. Sarı-lacivertli takım, söz konusu sezonda 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi almıştı.

Şenol Güneş de tarihe geçecek

Son 2 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'a tarihi başarılar yaşatan teknik direktör Şenol Güneş de takımının Leipzig maçını yenilmeden tamamlaması halinde tarihe geçecek. Türk teknik direktörler arasında Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda takımına en fazla puan kazandıran çalıştırıcı olan Güneş, Beşiktaş'ın olası puan veya puanlarından 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe'ye 11 puan kazandıran Brezilyalı teknik adam Arthur Zico'yu da geçmiş olacak.

Gol rekoruna 2 var

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nin grup mücadelesinde en çok gol atan Türk takımı olmak için bugün 2 gol arayacak. Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda gruplarda şimdiye kadar en çok gol atan Türk ekipleri Galatasaray ile Fenerbahçe oldu. Sarı-kırmızılı ekip, 1999-2000 sezonunda grup maçlarında 10 gole ulaşırken, Fenerbahçe de 2004-2005'te aynı sayıda gol buldu. Bu sezon G Grubu'nda 9 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, Leipzig karşısında 2 gol bulursa Türk takımlarının bu rekorunu da 11 gole çıkaracak.


#Beşiktaş
#Leipzig
6 yıl önce