|

Kartal ağır yaralı

Beşiktaş'ın ligdeki kötü gidişi sürüyor. Ankara'da G.Birliği karşısında etkisiz bir oyun ortaya koyan siyah-beyazlılar, ligde son 3 haftada 8 puan kaybetti. Beşiktaş, Güneş yönetiminde ilk defa üst üste oynadığı 3. maçında da puan kaybı yaşadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:00 - 14/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Gençlerbirliği ile karşılaşan Beşiktaş, rakibine 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışında yara aldı.
Gençlerbirliği ile karşılaşan Beşiktaş, rakibine 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışında yara aldı.

Süper Lig'in 8. haftasındak deplasmanda sonuncu Gençlerbirliği ile karşılaşan Beşiktaş, rakibine 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışında yara aldı. Ligde son iki maçta 5 pun kaybederek zirve yarışında lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde kalan siyah-beyazlılar, milli maç arasından sonra oynadığı ilk karşılaşmada Başkent ekibine mağlup olurken, oynadığı futbolla adeta saç baş yoldurdu. Özellikle ilk yarıda rakibinin üzerine gidemeyen Beşiktaş pozisyon dahi bulamadı. Maçın 4. dakikasında Serdar Özkan'ın pasında topla kaleyi karşıdan gören pozisyonda buluşan Zeki Yavru'nun sert şutunda kaleci Fabricio topu kontrol etti. 16. dakikada Ahmet Oğuz'un şutunda defansa çarpan topla buluşan Ahmet İlhan'ın vuruşunda kaleci Fabricio'nun çeldiği topu Vedat Muriqi, boş kaleye gönderdi. 23. dakikada Gençlerbirliği ceza alanının sağ çaprazında topla buluşan Lens'in vuruşunda top direğin yanından auta çıktı. Golden sonra iki takım da birbirinin ceza sahasına dahi girmezken, maçın ilk yarısı Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ YARAMADI

İkinci yarıya Negredo-Quaresma ve Lens-Babel değişiklikleriyle başlayan Beşiktaş, 2 dakika sonra şok kırmızı kartla sarsıldı. 47. dakikada Babel'in ortasında Quaresma'nın volesi auta gitti. 48'de Ahmet İlhan'a yaptığı haraket nedeniyle Babel direkt kırmızı kart görünce Beşiktaş 10 kişi kaldı. 70'te Quaresma'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Cenk Tosun'un arka direkte yaptığı kafa vuruşu kalenin üstünden auta çıktı. 73. dakikada hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında, Scekic'in pası Pepe'den sekince ceza alanında topu önünde bulan Rantie pasını yeniden müsait durumdaki Scekic'e aktardı. Karadağlı futbolcu kalesini terk eden Fabricio'nun sağından topu ağlara göndererek durumu 2-0 yaptı. 80'de kaleci Hopf'un uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Caner Erkin'in bekletmeden boş kaleye gönderdiği şutunda N'Diaye kaleye giden topu son anda çizgi üzerinden kafayla uzaklaştırmayı başardı. 87. dakikada Quaresma'nın düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıyı filelere gönderen Cenk Tosun, maçın skorunu belirledi: 2-1.


Aklımız, yeteneğimiz, gücümüz yetmedi

Gençlerbirliği-Beşiktaş maçının ardından Şenol Güneş, 2-1'lik mağlubiyeti değerlendirdi. Kaybetmeleri konusunda “Aklımız, yeteneğimiz, fizik gücümüz yetmedi” diyen deneyimli çalıştırıcı, "İyi oynamadık. Kazanmak için geldiğimiz bir maçta maalesef kaybederek dönüyoruz. Çok ağır kaldık. Hızlı tempolu oynamayınca etkili ataklarımız olmadı. İkinci yarı daha arzulu oynadık ama 10 kişi kalınca yorulduk. Buna rağmen ikinci yarı daha çok pozisyonumuz var. Oyun temposu ve oyun gücünün altındaydık” şeklinde konuştu. Akılların Monaco maçında olup olmadığı sorulan teknik direktör Şenol Güneş, "Bizim aklımız buradaydı. Aklımız, yeteneğimiz, fizik gücümüz oyun başından itibaren yeterli olmadı" ifadelerini kullandı.

Hayal kırıklığı

Beşiktaş'ın sezon başında İspanyol ekibi Valencia'dan 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Alvaro Negredo, bir türlü beklenilen performansı gösteremedi. Süper Lig'de 7, Şampiyonlar Ligi'nde 2, Süper Kupa'da da 1 maçta forma giyen İspanyol golcü, henüz golle tanışamadı. Teknik direktör Şenol Güneş tarafından Karabük, Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarında ilk 11'de sahaya sürülen 32 yaşındaki futbolcu, ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı oluşturdu.

  • Babel 2 dakika 35 saniyede atıldı
  • Beşiktaş'ta 7 maç sonra yedek kalan ve ikinci yarıda oyuna giren Babel, 2 dakika 35 saniyede atıldı. Maçayedek kulübesinde başlayan Ryan Babel, devre arasında Alvaro Negredo'nun yerine oyuna dahil oldu, ancak 3 dakika içinde gördüğü kırmızı kartın ardından oyundan çıkmak zorunda kaldı. 48. dakikada bir hava topunda Ahmet İlhan Özek'in yüzüne doğru ayağıyla bir müdahalede bulunan Babel, maçın hakemi Halis Özkahya tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Ryan Babel böylece, Gençlerbirliği maçında 2 dakika 35 saniye oynayabilmiş oldu.
Talisca – Caner el ele tribüne

Beşiktaş'ın ligin 7. haftasında kendi evinde Trabzonspor ile oynadığı maçın ardından soyunma odasında kavga eden Anderson Talisca ve Caner Erkin, Gençlerbirliği maçı öncesi birlikte taraftarı selamladı. Maçtan önce ısınmak için sahaya çıkan siyah-beyazlı futbolcular, deplasmanda yerini alan Beşiktaşlı taraftarlarca tribüne çağrıldı. El ele tutuşarak tribünlere giden iki futbolcu, kavganın ardından barıştıklarının mesajını verdiler.


Çok pas hatası yaptık

Beşiktaş kaptanı Oğuzhan Özyakup karşılaşma sonunda üzgün görüntüsüyle dikkat çekti. Takım olarak çok pas hatası yaptıklarını dile getiren Oğuzhan "Gençlerbirliği iyi kapandı, biz çok pas hatası yaptık. Ortayı zorladık, pas hatası sonrası kötü yakalandık. Kanattan gitsek daha iyi olacaktı sanırım ama ortadan gitmeye çalıştık. Kötü oynadık. Çalışmamız gerekiyor. Milli aradan sonra Cuma günü oynadık, Salı günü yine maçımız var. Kötü oynadık, Gençlerbirliği'ni tebrik ediyorum. Bu maçı unutup, Salı günü çok önemli bir Şampiyonlar Ligi maçımız var, ona odaklanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Fedakar gaziler unutulmadı

Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil ile Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, Beşiktaşlı Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneği (BEGİKAD) Başkanı İlker Bayram ile birlikte, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezde tedavi gören gazilerimiz ile buluşan Ahmet Ürkmezgil ve Hakan Özköse, ülkemizin savunması için büyük fedakarlıkta bulunan gazilere, Beşiktaş camiası adına teşekkür etti.

#Beşiktaş
#Gençlerbirliği
#Süper Lig
7 yıl önce