|

Kartal'a paşa freni

Beşiktaş, iki kez öne geçtiği maçta deplasmanda Kasımpaşa ile berabere kaldı. Babel'in golüyle öne geçen siyah-beyazlılar, Neumayr'ın uzaktan golüne engel olamadı. Talisca'nın golüyle ilk yarıyı üstün kapatan Beşiktaş, bu kez de Trezeguet'in uzak şutuna engel olamayınca beraberliğe razı oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:15 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kartal'a paşa freni​
Kartal'a paşa freni​

Süper Lig'de 2. haftanın açılış maçında Beşiktaş, Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. 7. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Tosic'in pasıyla savunmanın arkasına koşu yaparak soldan ceza sahasına giren Cenk Tosun, çizgiye inerek pasını verdi. Arka direkte Babel topu filelere gönderdi: 0-1. 24. dakikada Kasımpaşa'nın beraberlik golü geldi. Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Neumayr, çok sert ve şık bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1. Golden sonra üstünlüğü yniden eline alan Beşiktaş'ta 28. dakikada Talisca'nın uzaktan şutunda, top üstten auta çıktı. Siyah-beyazlılar, 34. dakikada skoru 2-1 yaptı. Caner Erkin'in soldan yaptığı ortaya arka direkte yükselen Talisca'nın kafa vuruşunda, top ağlara gitti: 1-2. Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Maçın ikinci yarısına Kasımpaşa etkili başladı ancak golü bulamadı. 48. dakikada Kasımpaşa'da ilk golün sahibi Neumayr, uzaktan yine şansını denedi ama bu sefer kaleci Fabri rahat bir şekilde kurtardı. 54. dakikada Neumayr'ın kullandığı köşe vuruşunda Ben Youssef'in kafa vuruşu direğin hemen üstüdnen auta gitti. 57. dakikada Beşiktaş, çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Oğuzhan'ın derinlemesine pasında ceza sahası arkasına sarkan Babel kaleciyi çalımladı ancak kaleden uzaklaştı. Dönen topa Talisca'nın vuruşu auta gitti. 58'de Caner Erkin'in kullandığı kornerde Cenk Tosun ön direkte kafayı vurdu ancak top savunmadan döndü. 78. dakikada Kasımpaşa'nın soldan kullandığı taç atışında topu göğsüyle kontrol eden Trezeguet uzak mesafeden harika bir vuruşla topu kaleci Fabricio'nun uzanamadığı yere göndererek skora dengeyi getirdi: 2-2.

  • Taraftarlardan Tolga'ya destek
  • Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi ısınmaya çıkan kaleciler Fabricio ve Tolga Zengin'e destek verdi. Maç öncesi gerçekleştirilen seremoniye iki takım oyuncuları "Anadolu Fetih 1071-26 Ağustos Malazgirt'teyiz" yazılı pankartla çıktı. Kasımpaşalı futbolcular, ısınma öncesi "Deprem değil tedbirsizlik öldürür" yazılı pankart taşıdı. Karşılaşmayı A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yardımcısı Tayfur Havutçu da izledi.
Medel ve Adriano yedek

Beşiktaş'ın İnter'den transfer ettiği Gary Medel, ilk kez kadroda yer aldı. Sakatlığı nedeniyle geçen hafta Antalyaspor maçında oynamayan Adriano da yedek soyundu. Siyah-beyazlı ekipte geçen hafta olduğu gibi yeni transferler Lens, Negredo ve Orkan da yedekler arasında yer aldı.

Atiba'da sakatlık şoku

Ligin ikinci haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşan siyah-beyazlı takımda Atiba Hutchinson şoku yaşanıyor. Kanadalı oyuncu son antrenmanda geçirdiği sakatlık nedeniyle Kasımpaşa maçının kadrosundan çıkartıldı. Deneyimli oyuncunun ağrılarının olduğu ve dün sabah saatlerinde tesisten ayrıldığı öğrenildi. Beşiktaş sağlık heyeti, Atiba'nın tedavisine bugün başlayacak ve oyuncunun durumuyla ilgili teşhisi koyacak. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Atiba'nın mide sorunu olduğu için kadroya almadıklarını açıklarken, Kanadalı yıldızın yerine tolgay Arslan'a ilk 11'de yer verdi.

#Beşiktaş
#Kasımpaşa
#Süper Lig
7 yıl önce