|

Kartal'dan yakın takip

Beşiktaş, ikinci yarıyı galibiyetle açtı. Zorlu Osmanlıspor deplasmanını kayıpsız geçerek zirve takibini sürdüren siyah-beyazlı takıma 3 puanı getiren golleri uzun bir sakatlık sürecinin ardından sahalara dönen Talisca ile Cenk Tosun attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2017 Salı
Güncelleme: 06:22 - 17/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Beşiktaş, ikinci yarının ilk maçında zorlu Osmanlıspor deplasmanından 3 puanla döndü: 0-2. Rakiplerinin puan kaybettiği Başkent deplasmanında Anderson Talisca ve Cenk Tosun ile sonuca giden siyah-beyazlılar, altın değerinde 3 puan aldı.



Kötü zeminin iyi futbola müsaade etmediği maçta iki takım da maça kontrollü başladı. Karşılaşmanın 14. dakikasında Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta Marcelo'nun kafayla indirdiği topta Cenk Tosun topu ağlara gönderdi ancak pozisyon ofsayttı. Keyifsiz oyunu keyifli hale getiren ise Beşiktaş'ın Brezilyalı oyuncusu Anderson Talisca'nın şık golü oldu. 20. dakikada Oğuzhan'ın asistinde ceza sahası dışından sol ayağının içiyle çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderen Talisca, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.



Maçta ikinci yarıyla birlikte tempo arttı. İki takım da hızlı çıkışlarla gol aradı. Osmanlıspor'un yüklendiği dakikalarda Quaresma'nın yerine Tolgay Arslan'ı oyuna alan teknik direktör Şenol Güneş, oyun kotrolünü tekrar eline aldı. 80. dakikada Osmanlıspor kalesini baskı altına alan ve kaleye 3 şut gönderen Beşiktaşlı oyunculara kaleci Karcemarskas 3 pozisyonu kurtararak cevap verdi. Karcemarskas, üst üste Talisca, Tolgay ve Kerim Frei'nin üst üste çektiği şutları kurtararak kalesinde adeta devleşti.



Osmanlıspor adına en ciddi pozisyon 88. dakiada Delarge'nin şutuydu. Kaleci Fabri şık bir kurtarışla topu kornere çeldi. Siyah-beyazlılar, 90. dakikada Tolgay'ın yerde kaldığı pozisyonda penaltı bekledi ama hakem Ali Palabıyık devam kararı verdi. 90+3'te Atiba'nın pasında topla buluşan Cenk Tosun sahneye çıktı ve maçın skorunu belirleyen golü attı: 0-2.




Beşiktaş'ta 6 eksik


Beşiktaş'ta 6 futbolcu maç kadrosunda yer almadı. Kamerun Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda bulunan Aboubakar, tedavisine devam edilen Ömer ile Rhodolfo, Veli Kavlak ve Aras, Ankara'ya getirilmedi. Atınç Nukan ise kafilede yer almasına rağmen kadroda düşünülmedi.



Lisansı yetişen Babel 11'de çıktı


Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, yeni transfer Ryan Babel'i Osmanlıspor karşısında ilk 11'de sahaya sürdü. Beşiktaş'ın ara transfer döneminde İspanya'nın Deportivo takımından kadrosuna kattığı Babel'in lisans işlemleri, Osmanlıspor maçına yetiştirildi. Lisans problemi dün çözülen Hollandalı kanat oyuncusu, siyah-beyazlı takımla ilk resmi maçına çıktı. Türkiye'de daha önce Kasımpaşa'da oynayan Babel, 1,5 sezon aradan sonra Süper Lig'de forma giydi. Hırvatistan'ın Rijeka ekibinden 4.2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen stoper Matej Mitrovic ise yedek bekledi.













#Beşiktaş
#Osmanlıspor
#Şenol Güneş
7 yıl önce