|

Kartal'ın 'nefesi' yetmedi

Spor Toto Süper Lig'in 21.haftasında Beşiktaş, deplasmanda Başakşehirspor ile 2-2 berabere kaldı.

Yeni Şafak
19:00 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 21:01 - 14/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'in 21.hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Başakşehirspor ile karşılaştı. İlk yarıyı Edin Višća ile önde kapatan ev sahibi ekibi ikinci yarıya da gol ile başladı. Doka'nın kullandığı serbest vuruşta Mahmut Tekdemir ile farkı ikiye çıkaran Abdullah Avcı'nın öğrencileri son 20 dakikada ecel terleri döktü. Şenol Güneş'in oyuna sonradan soktuğu Cenk Tosun ve Quaresma ikilisi maçın gidişatını değiştirdi. Önce Cenk ile farkı bire indiren siyah beyazlı ekip golden 5 dakika sonra Quaresma ile kazandığı serbest vuruşta Atiba'nın golüyle beraberliği yakaladı. son dakikaları büyük heyecana sahne olan mücadelede başka gol olmadı ve mücadele 2-2'lik eşitlik ile sona erdi.




Maçtan dakikalar

6.dakikada Başakşehirspor kontra atağa çıkarken Delgado, Mossoró'yu indirdi. Ali Palabıyık Delgado'ya sarı kart gösterdi.


12.dakikada Beşiktaş çok net bir pozisyondan yararlanamadı. İsmail'in sol kanattan çevirdiği topta Mario Gomez müsait pozisyonda topu üstten auta gönderdi.


18.dakiakda Beşiktaş gole çok yaklaştı! Epureanu'nun hatasında sağ kanattan ceza alanına yönelen Sosa'nın yerde ortasında arka direğe hareketlenen Gomez yatarak vurmak istedi ancak topa yetişemedi.


25.dakikada Mehmet Batdal'ın pasıyla Tolga ile karşı karşıya kalan Edin Višća Tolga'nın bacaklarının arasından topu ağlara gönderiyor. (1-0)

38.dakikada Beşiktaş beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahası sağ çarprazında topla buluşan Mario Gomez dönüp şutunu çekti Volkan Babacan'a çarpan top az farkla kornere gitti.


42.dakikada Beşiktaş müthiş paslaştı. Gökhan Töre İsmail Köybaşını kaçırdı. İsmail ceza sahası içinden içeri çevirdi. Sosa'nın vuruşunda Volkan Babacan başarılı.


44.dakikada Mehmet Batdal, Delgado'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.


45.dakikada mücadelenin sonuna bir dakika ilave edildi.


45.dakikada Mehmet Batdal'ın Necip'e yaptığı faul sonrası Beşiktaşlı futbolcular ikinci sarı kart gösterilmesini istedi.


İlk yarı sona erdi.

İkinci yarı başladı

46.dakikada ev sahibinde Mehmet Batdal yerini Sokol Sokol Cikalleshi'ye bıraktı.


52.dakikada soldan bindiren Sosa'yı faulle durduran Bekir İrtegün sarı kart gördü.


55.dakikada Doka'nın kullandığı serbest vuruşta ceza alanına gelen topu iyi takip eden Mahmut, iyi bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi.

57.dakikada sağdan hızlı atağa kalkan Sosa'yı faulle durdurmaya çalışan Epureanu sarı kart gördü.


62.dakikada korneri kullanmak üzere köşe gönderine giden Emre Belözoğlu'na tribünlerden tepki var. Yabancı maddeler nedeniyle Emre korneri kullanmak istemedi. Bölgeye giden Tolga ve Oğuzhan taraftarı sakinleştirdi.


69.dakikada Gökhan Töre'nin yerine Cenk Tosun oyuna dahil oluyor.


74.dakikada Beşiktaş golü buldu ancak ofsayt bayrağı havada! Rakip ceza alanı içerisinde sol çaprazdan Oğuzhan'ın yaptığı vuruşta top direkten dönerek altı pas üzerindeki Quaresma'ya geldi. Quaresma'nın kafa pasında Gomez topu ağlara yolladı ancak topla buluşan Quaresma için bu pozisyonda ofsayt bayrağı kalktı.


74.dakikada Emre Belözoğlu oyundan çıkıyor yerine Rotman giriyor.


78.dakikada İsmail topu Quaresma ile buluşturdu Quaresma sol kanattan trivela vuruşu ile ortaladı Cenk kafayı vurdu Beşiktaş farkı bire indirdi.

82.dakikada sağdan ceza alanına yönelen Quaresma, Doka'nın hamlesiyle yerde kaldı. Karar faul. Beşiktaş tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.


83.dakikada Sosa'nın ortasında Atiba kafayı vurdu Beşiktaş beraberliği yakaladı

88.dakikada Beşiktaş yine sağdan geldi. Quaresma'nın ortası Mario Gomez'i geçti. Arka direkteki Epureanu topu göğsüyle yumuşatarak kalecisine kazandırdı.




STAT:

Fatih Terim


HAKEM:

Ali Palabıyık



MEDIPOL BAŞAKŞEHİR:

Volkan, Bekir, Yalçın, Epuranuu, Alparslan, Emre, Mahmut, Visca, Mossoro, Doka, M. Batdal.


TEKNİK DİREKTÖR:

Abdullah Avcı



BEŞİKTAŞ:

Tolga, Beck, Delgado, Necip, İsmail, Gökhan, Atiba, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Gomez.


TEKNİK DİREKTÖR:

Şenol Güneş




#Beşiktaş
#Başakşehirspor
8 yıl önce
default-profile-img