|

Kata Milli Takımı'ndan tarihi başarı

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 50. Avrupa Karate Şampiyonası'nın ikinci gün sabah seansında mücadele eden Kadın , tarihinde ilk kez finale yükseldi.

Yeni Şafak
15:12 - 20/03/2015 Cuma
Güncelleme: 15:30 - 20/03/2015 Cuma
DHA

Düzenlenen organizasyonun ikinci gün sabah seansları, kata branşında yapılan takım elemeleriyle başladı. Kadınlarda Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin, Erkeklerde ise Orçun Duman, Arslan Çalışkan ve Ali Sofuoğlu tatamiye çıktı.



Kadın Kata Milli Takımı, elemelerde yapılan ilk maçta Danimarka'yı 5-0, çeyrek finalde karşılaştığı Hırvatistan'ı da aynı skorla 5-0 mağlup ederek, yarı finalde son dünya üçüncüsü İtalya ile mücadele etti ve 3-2'lik skorla galip geldi.



Alınan bu sonuçların ardından ilk kez adını finale yazdıran Kadın Kata Milli Takımı, 22 Mart Pazar günü finalde son dünya şampiyonu olan Almanya ile karşılaşacak.



Erkek Kata Mili Takımı bronz için mücadele edecek


Şampiyonanın ikinci günü düzenlenen sabah seansında mücadele eden Erkek Kata Milli Takımı, Pazar günü yapılacak müsabakalarda bronz madalya için mücadele edecek.



Arslan Çalışkan, Orçun Duman ve Ali Sofuoğlu'nun yer aldığı Erkek Kata Milli Takımı, yapılan elemelerin ilk maçında son dünya şampiyonu İspanya ile karşılaştı ve 4-1 mağlup oldu. Erkek Kata Milli Takımı ise, İspanya'nın finale çıkmasının ardından Pazar günü son dünya üçüncüsü olan Fransa ile bronz madalya için mücadele edecek.



Bakan Çağatay Klıç'tan tebrik


Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, İstanbul'da düzenlenen 50. Avrupa Karate Şampiyonası'nda, tarihinde ilk kez finale çıkan Kadın Kata Milli Takımı için bir tebrik mesajı yayımladı.



Bakan Çağatay Kılıç'ın tebrik mesajı şöyle: "Ülkemizin ev sahipliğinde organize edilen 50. Avrupa Karate Şampiyonası'nda finale çıkan Kadın Kata Milli Takımı'nı tebrik ederim. Tarihinde ilk kez bu başarıyı sergileyen sporcularımızın, pazar günü çıkacağı final müsabakasında da bir ilke daha imza atacaklarına eminim. Şampiyonada mücadele eden tüm karatecilerimize başarılar diliyor, kendilerinden gelecek sevindirici haberleri heyecanla bekliyoruz.

#Sinan Erdem Spor Salonu
#50. Avrupa Karate Şampiyonası
#Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç
#Kadın Kata Milli Takımı
#tarihinde ilk kez finale yükseldi
9 yıl önce