|

Kavga büyüyor

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Fatih Terim ile Arda Turan arasındaki kriz büyüyor. Terim, Kosova maçı sonrası yaptığı açıklamada, isim vermeden Arda Turan ve bazı oyuncuları işaret ederek, “Yönlendiriliyorlar” diye konuştu. Arda ise, “Beni kimse kullanmıyor, kendi fikirlerimle devam ediyorum. Sırtımı Allah'tan başka kimseye dayamadım” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 13/06/2017 Salı
Güncelleme: 08:02 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
​Kavga büyüyor
​Kavga büyüyor

A Milli Futbol Takımımız'da Makedonya ile yapılan hazırlık maçının dönüş uçağında, Arda Turan'ın bir gazeteciye saldırması sonrası patlak veren krizin, önceki günkü Kosova maçının ardından yatışması beklenirken yapılan açıklamalarla durum iyice karıştı.

KİŞİSEL DİSİPLİNSİZLİKLER

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, konuşmasında EURO 2016 ve sonrasında yaşanan prim krizine değinirken, “Sadece prim konusu söz konusu değildi. İdmanlara geç gelenler, resimlere girmeyenler vardı. Orada bazı oyuncuları kadroya almadık. Ardından bütün ülke, 'Herkes hata yapar, herkes bir şans daha almalıdır' dedi, biz de geri aldık. İlkeler, disiplin ve kendini bilmek çok önemlidir. Oyuncularımız tarafından, Fransa’da basına bilgi sızdırıldığı suçlamaları oldu. Benim yanımdaki insanlar, bildiklerini aktarmaz” açıklamasında bulundu. Terim, uçakta yaşanan saldırı ile ilgili olarak, “Olay, gazetecilerin uçağa alınma meselesi değildir. Gazetecileri uçağa ben aldım. Saldırıyı o an öğrenseydim aynı uçakla geri gönderirdim. Gereken cezayı kestik. Kırmızı kartı gösterdik. Önümüzdeki günleri kurtarırız diye düşündük. Yaptığı basın toplantısı için arkadaşlarıyla beraber mantıklı bir yazı hazırlandı. Son anda vazgeçmiş. Bırakma kararı aldığını açıkladı. Bana göre spontane bir şey değildi. Kimin, kimlerin avukatlığına soyunduğuna, yapılan yanlışlara kimlerin sahip çıktığına, kimlerin ne ile beslendiğine bakmak lazım. Oyuncuları yönlendirenler var. Kişisel disiplinsizlikler var” dedi.

MİLLİ TAKIMA FAYDAM OLMAZ

Arda Turan ise bu açıklamanın ardından NTVSpor'da yayınlanan '90+' programına bağlandı. 30 yaşındaki oyuncu, “Bazı arkadaşlarım benimle bırakabileceğini söyledi. Konunun şahsiliğini belirttim. Ben bıraktım, herkese çok teşekkür ediyorum. Hocam bana 'oyuncu' diyor. Şerefle ilgili cümleler kurdu. Prim mevzularını o söyledi. Ondan sonra bu polemiklerin içine çekildik. Ben artıkbıraktım. Beni de hiç kimse kullanmıyor. Kendi fikirlerimle devam ediyorum” dedi. Arda, “Milli Takıma ilk gittiğim günden beri disiplinsizlik yapmışımdır. Hocam tölare etmiştir. Ama sahaya çıktığımda yüzde yüzümü vermişimdir" diye konuştu.

Hocam yüzüme konuşsun

Milli takımdaki krizin baş aktörlerinden Arda Turan, her zaman için söyleyeceklerini hocası Fatih Terim'in yüzüne karşı söylediğini belirterek, "Kendisi ise yine basın önünde cevap verdi. Basın toplantılarından notlar tutarak yanıt verebiliyorum. İsterim ki hocam yüzüme karşı konuşsun" ifadelerini kullandı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise yaptığı açıklamasında yine çok konuşulacak bir bilgi verdi. Deneyimli teknik adam, EURO 2016'ya katılma hakkı elde ettiğimiz dönemde, 500 bin Euro olarak belirlenen primin futbolcuların isteği üzerine 650 bin Euro'ya çıkarıldığı söylentilerinin doğru olduğunu söyledi.



#​A Milli Futbol Takımı
#Fatih Terim
#Arda Turan
7 yıl önce