|

Kayakta Anadolu Kupası heyecanı başlıyor

Uluslararası Kayak Federasyonları Birliği (FIS) ile Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Kupası bugün başlıyor.

Yeni Şafak
00:10 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Uluslararası Kayak Federasyonları Birliği (FIS) ile Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Kupası bugün başlıyor. Erzurum Palandöken'de yarışlara; Hindistan, Arnavutluk, Macaristan, Fas, Pakistan, Bosna, Yunanistan, Gürcistan ve Türkiye'den 16'sı kadın toplam 53 sporcu katılıyor. 09.00'da başlayacak yarışlar NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.





Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, düzenlenen basın toplantısında hedefin ülkemizde 4 milyon yeni kayakçı ve 2026 Kış Olimpiyatlarına aday olmak olduğunu söyledi. Ülkemizde kayak sporunun tanıtılması ve sevdirilmesi için yılda bir kez sezonluk olarak yayınlanan S8 Plus Kış Sporları dergisinin üçüncü sayısının, ülke genelinde tüm gazete bayileri ve D&R mağazalarında Nisan 2017 sonuna kadar raflarda bulunabileceğini belirtti.





Türkiye Kayak Federasyonu ülkemizde bir “ İLK “ e daha imza atarak şehirlerde 3+ Kayak Akademilerinin, İstanbul başta olarak, Ankara, İzmir v.b illerimizde açılacağını sözlerine ekleyen Başkan Yarar, minik kayakçıların şehirlerde, kapalı salon ve havuzlarda denge, koordinasyonlarının geliştirilerek, simülatörler ile kayak sporunu güvenli ortamlarda öğrenerek dağlara hazır olacaklarını söyledi.





#FIS
#Türkiye Kayak Federasyonu
#Anadolu Kupası
7 yıl önce