|

Kayseri Erciyesspor kapanmanın eşiğinde

Tarihinde UEFA Kupası'nda oynama başarısı bulunan, şu anda ise 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Kayseri Erciyesspor, 21 Kasım'da yapılacak olağanüstü kongrede aday çıkmaması durumunda tasfiye edilecek.

Yeni Şafak
12:03 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:16 - 17/11/2016 Perşembe
AA
Daha önce yapılan olağanüstü 2 kongrede de yönetime aday çıkmayınca Kayseri 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, kulüp müdürü Bülent Dener, teknik direktör Rıdvan Çeçen ve kulüp menejeri Nuhkan Rüzgar'ı kayyum olarak atamıştı.​
Daha önce yapılan olağanüstü 2 kongrede de yönetime aday çıkmayınca Kayseri 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, kulüp müdürü Bülent Dener, teknik direktör Rıdvan Çeçen ve kulüp menejeri Nuhkan Rüzgar'ı kayyum olarak atamıştı.​

Süper Lig'den 2014-2015 sezonunda TFF 1. Lig'e, 2015-2016 sezonunda da Spor Toto 2. Lig'e düşen Kayseri Erciyesspor, bu yıl mücadele ettiği Kırmızı Grup'ta da zor günler geçiriyor.



2007-2008 sezonunda UEFA Kupası'nda oynama başarısı gösteren mavi-siyahlı takım, gerçekleştirilen üst üste kongrelerde yönetime talip çıkmayınca Kayseri 2. Sulh Hukuk Mahkemesince atanan kayyum heyeti tarafından yönetiliyor.



Üç kişilik kayyum heyeti tarafından 14 Kasım için belirlenen olağanüstü kongre, katılım olmaması dolayısıyla 21 Kasım Pazartesi'ne ertelendi. Çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak kongrede aday çıkmaması durumunda kulübün tasfiye edileceği bildirildi.



"Bu süreç herkesi derinden üzdü"

Kayyum heyetinde yer alan Bülent Dener yaptığı açıklamada, 1932 yılında kurulan Kayseri Erciyesspor Kulübünün bu süreçleri yaşamasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi.



Kayseri Erciyesspor'a sahip çıkılması çağrısında bulunan Dener, "Ben umutsuz değilim. İnşallah kulübümüz yeniden başlayacak, yeniden dirilecek. Bununla alakalı hiç umutsuzluğum olmadı. Geçmişte Kayseri Erciyesspor Kulübü, Kayseri'ye büyük sevinçler yaşattı. Bu süreç herkesi derinden üzdü." diye konuştu.



Bülent Dener, sezonun başlamasının ardından borçları nedeniyle tesislerin doğal gazının kesildiğini ifade etti.



Kulübün çok büyük borcu bulunmadığına vurgu yapan Dener, yönetime talip olacakların büyük borç yükü altına girmeyeceğini sözlerine ekledi.








#Kayseri Erciyesspor
7 yıl önce