|

Kayseri Erciyesspor'a amigo başkan adayı

84 yıllık Kayseri Erciyesspor'un bugünkü olağanüstü kongresinde de aday çıkmayınca mavi siyahlı ekibin amigosu Mehmet İncialan, çoğunluğa bakılmadan 21 Kasım'da yapılacak genel kurulda kulübün kapanmaması için aday olacağını açıkladı.

Yeni Şafak
16:11 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:28 - 14/11/2016 Pazartesi
DHA
Kayyum heyetinin düzenlediği kongreye kulüp üyelerinden 1 kişi dahi gelmedi.
Kayyum heyetinin düzenlediği kongreye kulüp üyelerinden 1 kişi dahi gelmedi.

Daha önce yapılan olağanüstü 2 kongrede de Süper Lig'den PTT 1'inci Ligi'ne, sonra da 2'nci Lig'e kırmızı gruba kadar sürüklenen Kayseri Erciyesspor'da yönetime aday çıkmayınca Kayseri 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, kulüp müdürü Bülent Dener, teknik direktör Rıdvan Çeçen ve kulüp menejeri Nuhkan Rüzgar'ı kayyum olarak atamıştı.



Bir kişi bile gelmedi

Kayyum heyetinin Hürriyet Yeniköy Tesisleri'nde düzenlediği bugünkü kongreye kulüp üyelerinden 1 kişi dahi gelmedi. Kayyum heyetinden Bülent Dener ile Rıdvan Çeçen hazır bulundu, genel kurulu 13 basın mensubu izledi.





Ertelenen genel kurulun 21 Kasım'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacağını belirten Bülent Dener, "Eğer 21 Kasım'da kulübe başkan adayı ve yönetim çıkmadığı takdirde, geçmişi 1932 yılına dayanan, kentin en köklü spor kulübü borçlarıyla birlikte tasfiye edilecek" dedi. Bülent Dener, mavi siyahlı kulübün şu anda sportif faaliyetlerini üç-beş hayırseverin bağış niteleğinde yaptığı yardımlarla zar zor yürüttüğüne dikkati çekerken şöyle konuştu:


  • "Kulüple ilgili olarak 4-5 spor adamı mevcut borçlarla ilgili bilgi aldı. Şu anda Türkiye Futbol Federasyonu'na alacakları için başvuran oyunculardan dolayı bilinen 5 milyon 300 bin TL ile vergi, sigorta, personel gibi borçlar var. Ancak, transfer alacağı olan yerli ve yabancı oyuncular olabilir. Bunların durumunu bilemiyoruz. Bu alacaklar dahil, kulübün şu anda kaba hesap 10-15 milyon lira gibi kulübümüzün borcu olduğu görülüyor"


Amigo başkanlığa aday oldu


Bu gelişmenin ardından Kayseri Erciyesspor amigosu Mehmet İncialan, 21 Kasım'daki kongrede kulüp kapanmasın diye aday olarak ortaya çıkacağını, başkan seçilmesi halinde ilk iş olarak kulübün mali yapısı konusunda bağımsız bir denetçi vasıtasıyla geçmişe dönük borçları inceleteceğini söyledi. İncialan, daha sonra şunları söyledi:


  • "1.5 milyonluk Kayseri'de bu kulübü ayakta tutacak, yaşatacak kimse yoksa, biz liste yapıp yola çıkacağız. Geçmişten gelen tüm borçları araştırıp, eski yönetimlere rücu ettireceğiz."




#Kayseri Erciyesspor
#Mehmet İncialan
7 yıl önce