|

Kazanırsak 1 adım öne geçeriz

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, Şampiyonlar Ligi’nde Benfica ile kritik bir maça çıkacaklarına vurgu yaptı; “Sabırlı oynamamız gerekiyor. Kolay olmayacak ama sahamızda kazanıp avantaj yakalamak istiyoruz” dedi. Benfica karşısında taraftarların desteğiyle 3 puan almak istediklerini belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Gruptan çıkarsak Beşiktaş için yeni bir dönem başlar” diye konuştu

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:59 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi'nde bugün karşılaşacakları Benfica maçını bu kez kazanmak istediklerini söyledi. “Sahamızda kazanıp avantaj yakalamak istiyoruz” diyen tecrübeli teknik adam, “Bizim için çok kritik bir maç. Diğer maçları düşünmüyoruz; sadece Benfica maçına odaklandık. Gruptaki ilk maçtaki düşüncemiz ile bugün arasında fark yok. Güzel futbol ve iyi sonuç istiyoruz. Yarış devam ediyor, öne geçebilmek için Benfica'yı yenmek istiyoruz. Napoli de Benfica da şansını kullanmak istiyor. Benfica çok iyi gidiyor, tecrübesini ortaya koyan bir takım. Kıyasladığımız zaman biz daha tecrübesiz bir takımız. İyi bir takımla oynayacağız. Değerli oyuncuları var. Sabırlı oynamamız gerekiyor. Önceki 2 iç saha maçımızda öne geçip berabere kaldık. Bu kez kazanmak istiyoruz. Kaybedersek şansımız yok olur. Kazanırsak bir adım öne geçeriz” değerlendirmesinde bulundu.



GRUPTAN ÇIKARSAK YENİ BİR DÖNEM BAŞLAR


Benfica karşısında taraftarların desteğiyle 3 puan almak istediklerini belirten Beşiktaş Teknik Direktörü, “Kolay maç olmayacak. Umarım bu kez kazanırız. Gruptan çıkarsak Beşiktaş için yeni bir dönem başlar" dedi. Kulübün geleceğine katkıda bulunmanın kendileri için önemli olduğunu belirten Güneş, "Benfica'dan daha iyi bir takım olduğumuzu sahada göstermek istiyoruz. Beklentimiz bu yönde. Takımın bir çizgisi olduğu görülüyor. Hiçbir rakibimize ezilmedik. Her zaman sahada iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kendimizi sürekli geliştirmeye çalışacağız. Yetmezse transfer yapacağız” diye konuştu.



TOSIC HATALI BİR TERCİH YAPTI


Varsayımlar üzerine hareket etmemeleri gerektiğini kaydeden Güneş, korkularının olmadığını söyledi. Sakat oyuncuları olduğunu belirten Güneş, "Benfica maçını düşünerek oyuncu getirmemezlik yapmadık. Oynayacak durumdaysa oynatırım. Adriano ve Tosic ilk kez antrenmana çıktı. Gökhan'da sıkıntılar var. Savunmada ve sol tarafta sıkıntılar olduğu için oyun formatında değişiklik yapıyoruz. Şartlar neyse ona göre oynayacağız. İlk maça göre 1-2 oyuncu dışında değişiklik olacağını düşünmüyorum. Alt tarafı futbol. Korkumuz yok. Keyif alarak oynayacağız. Bugüne kadar temiz duygularla oynadık, yine öyle olacak. Tosic'in milli takım'da oynamaması gerekiyordu, hatalı bir tercih. Milli takım çok önemli ama sağlık da çok önemli. Milli takım'a giden oyuncular sakatlanıp geliyorlar. UEFA'nın bazı kriterlerini tartışmaya açmalıyız. Sakatlıklar hamle yapmamızı zorlaştırıyor” şeklinde konuştu.



Umarım golleri Benfica'ya atarız


Beşiktaş'ın başarılı oyuncularından Oğuzhan Özyakup, Şampiyonlar Ligi'nde bugün karşılaşacakları Benfica'nın güçlü bir takım olduğuna dikkat çekti; ancak hedeflerinin sahadan galibiyetle ayrılmak olduğunu söyledi. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma yolunda iddialı olduklarını kaydeden başarılı oyuncu, "Evimizde ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. İnşallah taraftarlarımızla güzel bir sonuç almayı bekliyoruz" şeklinde görüşlerini dile getirdi. Beşiktaş'ın üst üste zorlu maçlara çıkacağını hatırlatan Oğuzhan, "Benfica, Başakşehir ve Fenerbahçe güçlü rakipler. Umuyorum ki bu dönemi de en iyi şekilde atlatacağız" dedi. Beşiktaş'ın gol yollarında pozisyona girip gole çevirememesini değerlendiren Oğuzhan, "Pozisyona girmemiz de iyi bir şey. Biz normalde çok gol atan bir takımız. Adana'ya karşı olmadı. Şampiyonlar Ligi'nde o kadar girermeyiz bilmiyorum. Benfica maçında son vuruşlarda iyi olursak skora da yansıtırız" ifadelerini kullandı.



Kartal'ların kapışması


Siyah-beyazlı takım, Portekiz ekibi karşısında alacağı sonucun yanı sıra Napoli ile Dinamo Kiev arasında oynanacak maçın sonucuna göre gruptan bir üst tura çıkma şansına sahip. Beşiktaş, ayrıca Avrupa Ligi biletini de alabilir.



Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında bugün Portekiz temsilcisi Benfica'yı konuk edecek. Siyah-beyazlı takım, Benfica maçında alacağı sonucun yanı sıra İtalya'da Napoli ile Dinamo Kiev arasında yapılacak grubun diğer karşılaşmasına göre gruptan çıkma şansına da sahip olabilecek. Benfica'yı yendiği takdirde puanını 9'a çıkaracak Beşiktaş, Napoli'nin evinde Dinamo Kiev'e puan kaybetmesi halinde son maça kalmadan gruptan çıkma şansını yakalayabilecek. Siyah-beyazlı ekip, Benfica'yı yenmesi ve Napoli'nin de kazanması halinde gruptan çıkma şansını son maça taşıyacak. Şampiyonlar Ligi'nde üst turlara çıkmayı hedefleyen Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki durumu da bugün netlik kazanabilir. Grup maçlarında 3. olacak takım, bu sezon Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilecek. 6 puanlı siyah-beyazlı ekip, Benfica'dan alacağı puan veya puanlarla son maça kalmadan bu durumu da garantilemeye çok yakın bulunuyor. Siyah-beyazlı ekip, Benfica'ya mağlup olduğu takdirde Dinamo Kiev'in Napoli karşısında beraberliğini veya mağlubiyetini bekleyecek.



Beşiktaş kazanırsa çifte rekor gelecek


Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Benfica karşısında alacağı olası galibiyetle bu organizasyonda hem tarihinin en yüksek puanına ulaşacak hem de Türk takımları arasında ilk grup mücadelesinde en uzun süreli yenilmezlik rekorunu kıracak. Şampiyonlar Ligi'ndeki geçmiş 5 sezonunda en başarılı performansını 2003-04'te 6 maçta 7 puan toplayarak elde eden siyah-beyazlı takım, Benfica karşısında rekorunu daha da yukarı çekmeyi hedefliyor. Beşiktaş, berabere kaldığı takdirde puan rekorunu egale edecek. Mircea Lucescu yönetiminde 2003-2004'te 2 galibiyet, bir beraberlik ve 3 yenilgiyle 7 puan toplayan siyah-beyazlı takım, olası beraberlikte bu puana 5 maç sonunda 1 galibiyet ve 4 beraberlikle ulaşacak. Beşiktaş, maçı kazandığı veya rakibiyle berabere kaldığı takdirde Şampiyonlar Ligi'nde yenilmezlik serisini 5 maça çıkaracak ve gruplarda en uzun süreli yenilmezlik rekorunu da kıracak. Bu alanda şu ana dek en başarılı performansı 2 galibiyet 2 beraberlikle 2007-08'de 8 puan toplayan Fenerbahçe gösterdi.





#Beşiktaş
#Şampiyonlar Ligi’
#Oğuzhan Özyakup
7 yıl önce