|

Kenan Sofuoğlu hastaneye kaldırıldı

Milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, Fransa yarışı için yapılan sıralama turlarında kaza yaptı. Vücudunda kırıklar oluşan Sofuoğlu, bu gece ambulans uçak ile Türkiye'ye nakil edilecek.

Yeni Şafak
21:46 - 30/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:10 - 1/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Kenan Sofuoğlu'nun kaza geçirdiği an.
Kenan Sofuoğlu'nun kaza geçirdiği an.

Dünya Supersport Şampiyonası'nın 10. ayağında yarışan Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, başkent Paris yakınlarındaki Nevers Magny-Cours Pisti'ndeki sıralama turlarında kaza geçirdi. Hastanede tedavi altına alınan Sofuoğlu'nun bu gece Türkiye'den gönderilecek ambulans uçakla yurda döneceği bildirildi.

Kenan Sofuoğlu'nun resmi hesabından yapılan açıklama:
  • Milli Sporcumuz Kenan Sofuoğlu bugün Fransa yarışı için yapılan sıralama turlarında kötü hava şartlarında yeniden büyük bir kaza geçirerek Fransa'da acil olarak hastahaneye kaldırıldı. Sofuoğlu'nun bel ve kalçasında maalesef ciddi üç kırık teşhisi konuldu. Sporcumuzun en hızlı şekilde tedavisini sağlayabilmek için Sağlık Bakanlığımız, Spor Bakanlığımız ve Dış İşleri Bakanlığımızın müşterek çalışmaları ile Sporcumuz bu gece ambulans uçak ile Türkiye'ye nakli sağlanacak. Bütün sevenlerimize destekleri için teşekkür ederiz. Dualarınızı eksik etmeyin.
Bakan Bak, Sofuoğlu ile telefonla görüştü

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Supersport Şampiyonası'nda kaza geçiren milli motosikletçi KenanSofuoğlu ile telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, kaza sonrası Sofuoğlu'nun sağlık durumuyla yakından ilgilenen Bak, milli motosikletçiyi arayarak sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Sofuoğlu'na geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Bak, Türkiye'nin milli sporcunun yanında olduğunu ve pistlere en yakın sürede döneceğine inandığını belirtti.


#Kenan Sofuoğlu
7 yıl önce