|

Koleksiyona Olimpiyatı istiyorum

Avrupa ve Dünya Şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, en büyük arzusunun Rio 2016 Olimpiyatları'nda altın kazanmak olduğunu belirterek, "Yaklaşık 90 madalyam var olimpiyat altını eksik. İnşallah onu da koleksiyona ekleyeceğim" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/05/2015 Cuma
Güncelleme: 02:53 - 8/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, kariyerinde bugüne kadar 90'a yakın madalya ve kupa kazandığını belirterek, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmanın en büyük arzusu olduğunu söyledi. Kayaalp, bütün sporcuların gönlünde olimpiyat altını yattığına vurgu yaparak, "Yaklaşık 90 madalyam var ama olimpiyat altın madalyası eksik. İnşallah, onu da koleksiyonuma ekleyeceğim" dedi. Kayaalp, uzun bir aradan sonra Yozgat'ta dinlenme fırsatı yakaladığını ifade etti.



2005'İN YERİ APAYRI


Kayaalp, 2005'te kazandığı ilk Avrupa şampiyonluğu madalyasının ayrı bir önemi olduğunu belirterek, "O günden bugüne kadar katıldığım bütün Avrupa ve dünya şampiyonalarında hep madalya kazandım. Hedefim şampiyonluk ve madalya sayısını artırmak. Hepsinde ayrı bir anım var. Hemen o günler aklıma geliyor. Burada eksik olan madalyanın olduğunu görüyorum. Bu kadar çok madalyayı görünce yenilerini de eklemek istiyorum. Benim için moral oluyor" diye konuştu.



AVRUPA OYUNLARI'NDA HEDEF AYNI


Avrupa Oyunları'nın bu yıl ilk kez düzenleneceğini ifade eden Kayaalp, altın madalya hedeflediğini belirtti. Oyunların bütün branşların yarışacağı küçük bir olimpiyat niteliği taşıdığını dile getiren Kayaalp, oyunlarda ilk 6'ya girenlerin olimpiyat oyunlarına katılma hakkı elde edeceğini, bu nedenle "boş durmak" gibi bir lüksü olmadığını da söyledi.


#Rıza Kayaalp
#Avrupa Oyunları
#güreş
9 yıl önce