|

Koltuk F.Bahçe'nin

Nani'nin golüyle öne geçen Fenerbahçe, 42'de Alper'in atılmasıyla sahadaki sayısal üstünlüğü de aldı. 48 dakika 10 kişi oynayan Trabzonspor, beraberlği de bulabilirdi. F.Bahçe, 88'de Fernandao ile maçı bitiren golü attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 09:26 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Beşiktaş kaybedince liderliği kovalayan F.Bahçe için daha bir anlam kazandı derbi. Trabzonspor'un hesabı ise malum; galibiyet serisi tutturabilmek. Ancak Kadıköy'de Trabzonspor karşısında bariz üstünlüğü olan sarı-lacivertliler, dün evindeki seriyi bozmadı; Nani ve Fernandao'nun golleriyle kazanarak Beşiktaş'tan Süper Lig liderliğini de aldı: 2-0.



Baskı kurduğu anlarda Nani ile erken golü bulan F.Bahçe, ilk yarıda bir de Diego ile saç baş yolduran net golü kaçırdı. 11'de van Persie ile başlayan kısa pas trafiği, Alper'in içeriği çıkardığı topla son buldu; Nani de sert ve düzgün vuruşla F.Bahçe'yi öne geçirdi: 1-0. 41'de van Persie'nin içeri çıkardığı topa gereğinden fazla sert vuran Diego, boş kale yerine topu auta attı. 42'de Alper Uludağ'ın iki sarı karttan atılmasıyla 10 kişi kalan Trabzonspor için ikinci yarı pek de kolay olmayacaktı; nitekim F.Bahçe için de kolay olmadı. 58'de Nani'nin kaleci Onur'da kalan sert şutu, 61'de Diego'nun ceza alanı içinde autla sonuçlanan gollük vuruşları ikinci yarının kaçan net tehlikeleriydi. Trabzonspor da 75. dakikada Aytaç ile gole yaklaştı. Genç oyuncu, sol çaprazdan şansını denedi; top az farkla dışarı gitti. 88'de Nani'nin ortasında ceza sahası içinde Fernandao, kafayla topu ağlara gönderdi: 2-0.







Salih Dursun cezalı

Markovic'e taç çizgisi üzerinde yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart gören Salih Dursun, cezalı duruma düştü. Bu sezon 4. sarı kartını gören genç oyuncu, Eskişehir maçında forma giyemeyecek.



Gaziantep'ten esinlendik olmadı

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, kırmızı kartın planlarını bozduğunu söyledi. “Hesabımızı 11'e 11'e göre yapmıştık" diyen deneyimli çalıştırıcı, 2-0'dan 2-2'ye gelen G.Birliği-G.Antep maçından esinlendiklerini ancak başaramadıklarını belirtti. “2. golü yemeseydik belki puan alırdık" yaklaşımında bulunan Tekelioğlu, “F.Bahçe'ye karşı geri düştüğünüz zaman skoru çevirmek zor. İkinci yarı taktiğimiz tuttu ama ilk yarı tutmadı" ifadelerini kullandı.



Amacım taraftara teşekkür etmekti






F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Trabzonspor karşısında doğru yaptıkları işleri “Bir süredir aynı seviyede oynuyoruz. Önde basıyoruz. Topu kaybedince agresif bir şekilde tepki veriyoruz. 3-4 gol atabilirdik, her şeyden önce pozisyon vermedik" şeklinde özetledi. Pereira, 2. golden sonraki çılgın sevinci için “Amacım taraftarlara teşekkür etmekti" dedi. Portekizli çalıştırıcı, basın mensuplarının “Lider oldunuz. Bizimle hesaplaşma olacak mı?" sorusuna “Sezon sonu hesaplaşacağız" cevabını verdi.



Saracoğlu'nun tabelası değişti!


F.Bahçe'nin Trabzonspor maçı öncesinde stadyuma gelenleri bir yenilik karşıladı. Ülker'in sponsor olmasıyla F.Bahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ismi Ülker Stadyumu olarak değişirken dün stadın yeni isminin yer aldığı tabela, protokol girişine asıldı.






#Vitor Pereira
#Trabzonspor
#fenerbahçe
8 yıl önce