|

Konfederasyon Kupası'nda şampiyon Almanya

Rusya'da düzenlenen Konfederasyon Kupası finalinde Şili'yi ilk yarıda attığı tek golle mağlup eden Almanya tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürdü. Bulduğu gol fırsatlarını değerlendiremeyen Şili ise ikinciliğe razı oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:00 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Konfederasyon Kupası'nda şampiyon Almanya
​Konfederasyon Kupası'nda şampiyon Almanya

Rusya'da düzenlenen 2017 Konfederasyon Kupası'nda şampiyon Almanya oldu. St. Petersburg'daki Krestovskyi Stadı'nda oynanan finale hızlı başlayan taraf Güney Amerika temsilcisi Şili oldu. Kırmızılar ilk 15 dakika boyunca baskı kurmasına rağmen bulduğu pozisyonlardan gol çıkaramadı. Karşılaşmanın 20. dakikasında Şilili savunma oyuncusu Marcelo Diaz büyük bir hata yaptı ve Panzerler 1-0 öne geçti. Rakibinin hatasını affetmeyen ve ceza sahası çizgisinde topu kapan Timo Werner, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve pasını Lars Stindl'a aktardı. Bomboş kaleye topu yuvarlayan 28 yaşındaki forvet, turnuvadaki üçüncü golünü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin 75. dakikasında hakem Milorad Mazic, Eduardo Vargas'ın rakibine yaptığı müdahaleye karar vermek için Video Hakem Sistemi'ne başvurdu. Almanya'nın kırmızı kart beklediği pozisyonu inceleyen Mazic görüntüleri izledikten sonra Vargas'ı sarı kartla cezalandırdı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında Joachim Low'ün öğrencileri fazla risk almadı ve skoru korumaya çalıştı. Şili ise yakaladığı net fırsatları değerlendiremeyince Almanya sahadan 1-0'lık zaferle ayrıldı ve Konfederasyon Kupası şampiyonu oldu. 1999 ve 2005'ten sonra turnuvaya üçüncü kez katılan Almanya ilk kez şampiyon olurken, Konfederasyonlar Kupası'nda ilk kez boy gösteren Şili ise ikinci olarak turnuvayı tamamladı.

#Rusya
#Almanya
7 yıl önce