|

Konya uyumadı

Tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı müzesine götüren yeşil-beyazlı kulüpte büyük sevinç yaşanıyor. İkinci kez UEFA Avrupa Ligi’ne katılma başarısı gösteren Konyaspor’da teknik direktör Kocaman da 3. kez kupayı kazanarak tarihe geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 01:42 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Konyaspor'da kupa coşkusu
Konyaspor'da kupa coşkusu

Ziraat Türkiye Kupası finalinde normal ve uzatma dakikaları 0-0 sona eren maç sonunda Medipol Başakşehir'i penaltılarla eleyen Atiker Konyaspor'da kupayı kazanmanın büyük sevinci yaşanıyor. Başakşehir’e penaltı atışları sonunda 4-1 üstünlük kuran Konyaspor, 55. Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Atiker Konyaspor, böylece tarihinde ilk kez finalde yer aldığı kupayı müzesine götürmeyi başardı. Geçen sezon topladığı 66 puanla ligi üçüncü sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan Atiker Konyaspor, bu kez kupayı kazanarak ikinci kez Avrupa'da mücadele edecek.

Atiker Konyaspor, ikinci defa grup aşamasından katılacağı UEFA Avrupa Ligi'nde de başarısıyla adından söz ettirmek istiyor. Süper Lig'de geçen yıl topladığı 66 puana bu sezon ulaşamayan Atiker Konyaspor, 43 puanla son haftaya 10. sırada giriyor.

KOCAMAN TARİHE GEÇTİ

Yeşil-beyazlı ekibinin tecrübeli çalıştırıcısı Aykut Kocaman, 55. kez düzenlenen Türkiye Kupası'nda şampiyonluğu en fazla kazanan 3 teknik adamdan biri olarak tarihe geçti. Fenerbahçe'nin başında 2012 ve 2013 yıllarında Türkiye Kupası'nı kazanan Kocaman, 3. defa kupa mutluluğunu Atiker Konyaspor'la yaşadı. Kocaman, takımına kupa kazandırarak, daha önce Türkiye Kupası'nı üçer defayla en fazla kazanan efsane teknik direktörler Ahmet Suat Özyazıcı ile Gündüz Kılıç'ı yakaladı.


TARAFTARLAR ŞAMPİYONU MEŞALELERLE KARŞILADI

Başakşehir'i penaltı atışları sonucu 4-1 mağlup ederek Türkiye Kupası’nda şampiyon olan Atiker Konyaspor, Konya'da büyük coşkuyla karşılandı. Yüksek Hızlı Trenle (YHT) Konya Garı'na gelen yeşil-beyazlı ekibi karşılayan kalabalık taraftar grubu takımları lehine slogan attı. Kupayı Konya'ya getiren futbolcularla hatıra fotoğrafı çektiren taraftarlar, ellerindeki bayrak ve meşalelerle kupa şampiyonluğunu kutladı. Yeşil-beyazlı taraftarlar, tren garındaki karşılamanın ardından araçlarla konvoy oluşturarak Atiker Konyaspor kafilesine Kayacık Tesisleri'ne kadar eşlik etti.

Tırnaklarımızla kazıyarak gidiyoruz

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, takımın büyük başarı elde ettiğini ve kazandıkları kupanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Son üç sezondur inanılmaz bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Şan, "2011'de yönetime geldiğimizdeki Konyaspor'la, bugünkü gelinen nokta gerçekten çok mutluluk verici. Adım adım, tırnaklarımızla kazıyarak gidiyoruz. Mütevazı bir Anadolu kulübüyüz. Konyalı hemşehrilerimize armağan olsun" diye konuştu. Kupa mutluluğunu yaşamak istediklerini vurgulayan Ahmet Şan, şunları kaydetti: "UEFA Avrupa Ligi'nde tecrübe kazandık. Yeni sezonda inşallah gruplardan çıkmak için takıma takviyeler yapmamız lazım. Onların hazırlıklarını zaten yapmıştık. Hocamızla tekrar istişare edeceğiz. Lig bitsin daha net konuşacağız. Şimdi sadece kupa sevincini yaşamak istiyoruz."


Şehir de oyuncular da çok istediler

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i penaltı atışları sonucu 4-1 yenerek kupayı kazanan Atiker Konyaspor'da teknik direktör Aykut Kocaman, "Şehir de oyuncular da çok istediler. Bizim sahadaki en büyük avantajımız da buydu" dedi. Bir gazetecinin "Kupayı 3 kez kazanan teknik adamsınız. Neler hissediyorsunuz?" sorusuna Aykut Kocaman, "Bu tip durumları anlatabilmeyi isterdim ama beceren bir kişi değilim. Farkında değildim. Benim için oyuncuların, şehrin mutluluğu her şeyden önce geliyor. Bu sayısal olarak güzel bir şey ama beni daha mutlu eden şey bu kadar çabanın kupa ile taçlandırılmış olması" yanıtını verdi.


Şampiyon 3 milyon 325 bin dolar aldı

Bu sezon 55. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası organizasyonunda kulüplere toplam 17 milyon 162 bin 926 dolar para ödülü dağıtıldı. Ziraat Türkiye Kupası finalinde şampiyonluğa ulaşan Atiker Konyaspor, bu organizasyonda 3 milyon 325 bin 334 dolar ödülle en fazla gelir elde eden ekip oldu. Kupada final oynayan Başakşehir 1 milyon 942 bin 361 dolar, yarı finalde elenen Fenerbahçe ise 1 milyon 238 bin 172 dolar ödül aldı. Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turunda veda eden Süper Lig şampiyonu Beşiktaş 428 bin 172 dolar, organizasyona aynı aşamada havlu atan Galatasaray ise 388 bin 172 dolar kazandı. Kupada gruplarda elenen Trabzonspor da 268 bin 172 dolar ödül alabildi.

Unutulmayacak bir tarih yazdık

Konyasporlu futbolculardan Selim Ay, garda gazetecilere yaptığı açıklamada, kupayı aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Selim, "İleride çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacağımız, hiçbir zaman unutulmayacak bir tarih yazalım dedik. En önemlisi sevdiklerimizi, ailelerimizi ve bütün Konyalıları mutlu ettik" dedi. Kupayı bütün şehir olarak hak ettiklerini vurgulayan Selim, başarının uzun süren bir birikimin neticesinde ortaya çıktığını dile getirdi. Selim Ay, UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, grup aşamasında elendikleri 2016-2017 sezonundan daha iyi performans göstermeyi ümit ettiklerini anlattı. Futbolcu Ali Turan ise bir tarih yazmanın mutluluğunu yaşadıklarını, ilkleri yaşamayı sürdürdüklerini ifade etti. UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk sezon tecrübesizlik yaşadıklarını belirten Ali, gelecek sezon daha iyi bir Atiker Konyaspor izletmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

#Konyaspor
#Ziraat Türkiye Kupası
7 yıl önce