|

Kral bir döndü pir döndü

Trabzonspor'un eski gol kralı Burak Yılmaz, Konyaspor maçında 2 gol birden atarak, geçen sezon bordo-mavili formayı giyen santrfor oyuncularının 22 haftadaki gol sayısını ilk haftada yakaladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:07 - 16/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Kral bir döndü pir döndü
​Kral bir döndü pir döndü

Süper Lig'in açılış haftasında Atiker Konyaspor'u 2-1 yenen Trabzonspor'un gollerini kaydeden Burak Yılmaz, 5 yıl sonra takıma çabuk ısındı. Bordo-mavililerin eski gol kralı, geçen sezon santrfor oyuncularının 22 haftadaki gol sayısını ilk haftada yakaladı. Geçen sezon Hyun-Jun Suk, Muhammet Demir, Dame N'Doye, Ramil Sheidaev ve Hugo Rodallega'nın görev yaptığı 22 haftada toplam 2 gol atılırken Burak Yılmaz, ilk haftada oynanan Atiker Konyaspor maçında bu sayıyı yakaladı. Santrfor oyuncuları konusunda geçen sezon sıkıntı yaşayan Karadeniz ekibinde, ligin 8. haftasında Galatasaray maçında N'Doye, ligin 22. haftasında da devre arasında Akhisar Belediyespor'dan transfer edilen Hugo Rodallega, birer gol kaydetmişti. Burak Yılmaz, Trabzonspor'daki ilk sezonu olan 2010-2011 sezonunda 36 resmi maçta 20 gol atarken, 2011-2012 sezonunda ise 43 resmi karşılaşmada 35 kez fileleri havalandırarak gol krallığı ünvanını almıştı.

GOL ATAMADAN GİTMİŞLERDİ

Geçen sezon başında Portekiz'in Porto Kulübü'nden kiralık olarak kadroya dahil edilen Hyun-Jun Suk, Süper Lig'de golle tanışamadan ara transferde Karadeniz ekibine veda etmişti. Suk, lig ve kupada forma giydiği 17 maçta 906 dakika sahada kalırken sadece 1 gol attı. Güney Koreli oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Bölgesel Amatör Lig takımlarından Serhat Ardahanspor ile oynanan ve bordo-mavililerin 6-0 kazandığı karşılaşmada, fileleri havalandırmıştı. Trabzonspor'un Gaziantepspor'dan renklerine bağladığı Muhammet Demir ise geçen sezon Süper Lig'in ilk bölümünde gol sevinci yaşayamadı. Bordo-mavili takım formasıyla 9 lig maçında 424 dakika sahada kalmasına karşın beklenen katkıyı yapamayan Muhammet Demir, eski takımına kiralanmıştı. Karadeniz ekibinde, Azerbaycan asıllı Rus forvet oyuncusu Ramil Sheidaev de sadece 1 maçta 11 dakika forma giyerken, Slovakya'nın Zilina takımına gönderildi. Senegalli futbolcu N'Doye 27 lig maçında rakip filelere 5, Hugo Rodallega ise 15 maçta 6 gol atmıştı. Burak Yılmaz'ın bu oyuncuların ardından yeniden takıma katılıp, eski performansına dönüş sinyalleri vermesi bordo-mavili camiada sevinçle karşılandı.

Fırtına ilk haftalarda yenilmiyor

Trabzonspor, son 3 sezonun maçlarına galibiyetle başladı. Bordo-mavililer 44 sezondur başlangıç maçlarında 28 galibiyet, 11 beraberlik elde ederken 5 mağlubiyet aldı. Trabzonspor, Süper Lig’de ilk hafta oynadığı son 4 maçı kaybetmedi. 2014-15 sezonunda deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile 0-0 berabere kalan Karadeniz ekibi, 2015-16 sezonunda Bursaspor’u 1-0, 2016-17 sezonunda sahasında Kasımpaşa’yı 2-0 ve bu sezon da sahasında oynadığı Atiker Konyaspor’u 2-1 mağlup etti. Trabzonspor, oynadığı 44 sezon açılış maçının 22’sini içeride 22’sini ise dışarıda oynadı. Bordo-mavililer evinde oynadığı maçlarda 16 galibiyet, 3 beraberlik ve biri hükmen olmak üzere 3 mağlubiyet elde etti. Karadeniz ekibi deplasmanda oynadığı 22 maçta ise 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.



Yusuf Erdoğan imzalıyor

Sezon başından beri adı transfer haberleriyle anılan Yusuf Erdoğan, bordo-mavili takımda kalıyor. Yaşadığı sorunlar nedeniyle tedirgin olan oyuncuyu Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ikna etti. Başarılı oyuncunun yakın zamanda sözleşmesini uzatması bekleniyor. 2018 yılında sözleşmesi sona erecek oyuncunun yıllık aldığı 1 Milyon 200 Bin TL’lik ücrette de iyileştirme yapılması bekleniyor. Yusuf Erdoğan, takımdaki geleceği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Benim yuvam kalbim burada 15 yıldır Trabzon’da yaşıyorum. Trabzonlu gibi hissediyorum kendimi bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Yakın zamanda inşallah imza atacağım" ifadelerini kullandı. Konyaspor maçı hakkında da konuşan genç futbolcu şunları söyledi: "Çok önemli bir galibiyet aldık. Kralın dönüşü çok güzel oldu. Önce onu sonra bütün takımı tebrik ediyorum. Her maçı tek tek düşünüyoruz ve böyle gidiyoruz. Burak ağabeyden sonra ligde yerli gol kralı çıkmadı. Kral inşallah kaldığı yerden devam eder"

#Trabzonspor
#Burak Yılmaz
#Yusuf Erdoğan
7 yıl önce