|

Krallık değil şampiyonluk istiyorum

“Avrupa Ligi'ni Beşiktaş ile kazanmak isterim. Ancak ilk olarak taraftarın uzun zamandır süren şampiyonluk hasretini dindirmek istiyoruz.” “Kulüp, taraftar ve takım şampiyonluğa hazır. Gol kralı olup ikinci olmaktansa takıma katkı yapıp şampiyon olmayı tercih ederim.” “Beşiktaş'ta mutluyum. Fiorentina ve Beşiktaş'ın sözleşme konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Ben oyunuma konsantreyim.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/10/2015 Cuma
Güncelleme: 05:36 - 9/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenlerken ilk hedeflerinin Süper Lig şampiyonluğu olduğunu belirtti. Gomez, Beşiktaş taraftarının uzun süredir devam eden şampiyonluk hasretini dindireceklerini, bunun bilinciyle mücadele ettiklerini kaydetti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gomez, kariyerinde UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamadığının hatırlatılması üzerine şu cevabı verdi: “Beşiktaş taraftarının uzun süredir bir beklentisi var. Öncelikle hedefimiz lig şampiyonluğu ama Avrupa Ligi'ni de burada kazanmak isterim. Almanya'dayken Türk futboluyla ilgili fazla bilgim yoktu. Buraya gelince kendi kulübüm ve diğer takımların potansiyellerinin büyük olduğunu gördüm. Bu beni şaşırttı.”



LİGDE DAHA UZUN BİR YOLUMUZ VAR


Lig performanslarını değerlendiren Gomez, "Şu an biraz rahatsızım ancak hafta sonu maç olmadığı için sıkıntılı bir durum yok. İki maçta kolay puanlar kaybettik ama çok önemli maçlar da kazandık. Genel olarak iyiyiz. Hala uzun bir yolumuz var" dedi, gol krallığı için de şu yorumu yaptı:



“Çocukluğumdan beri gol atmanın hayalini kurardım. Artık 30 yaşındayım ve benim için gol krallığı değil takımın başarısı önemli. Uzun süredir şampiyonluk beklentisi var. Bunu gerçekleştirebileceğimizi gösterdik. Takım ve kulüp buna hazır. Gol kralı olup ikinci olmaktansa takıma katkı yapıp şampiyon olmayı tercih ederim."



KONSANTRASYONU KORUMALIYIZ


"F.Bahçe ve G.Saray güçlü takımlar. G.Saray çok iyi oynamamasına rağmen sadece 2 puan gerimizde. F.Bahçe de aynı şekilde. Yüksek kapasiteye sahipler. Tırnak içinde küçük takımlara karşı dikkatli olmamız lazım. Bu maçlarda favorisiniz ama konsantrasyonunuzu kaybedersiniz kolay olmuyor. Bunu son maçta gördük. Konsantrasyonumuzu korursak bir numara oluruz."



TAMAMEN BURAYA ODAKLANDIM


Fiorentina'dan kiralanan Gomez, Beşiktaş'ta kalmak istediğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Sezon sonu tarafların anlaşmasında bir sıkıntı olmayacağına inanıyorum. Beşiktaş'ın beni takımda tutmak istemesi, benim için iyi bir durum. Tamamen buradaki işime odaklandım. Burada olduğum için huzurluyum ve kalmak istiyorum. 3 ay önce taraflar anlaştı. Sezon sonunda da taraflar için en iyisi olacaktır. Yazın ne olacağını şimdi düşünmüyorum."



Güneş'e güvendim haklılığını gördüm


“Fiorentina'da zor iki yıl geçirdim. Kolay değildi. Tekrar milli takımda olmak için ritmimi bulmam lazımdı. Burada kendimi çok mutlu ve hazır hissediyorum. Teknik direktör Şenol Güneş bana 'fiziksel olarak yukarı çıktıkça goller atmaya başlayacaksın' dedi. Ona güvendim ve güvenmeye devam ediyorum. Haklı çıktığını gördüm. Bunun tadını çıkarıyorum. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kadroya girebilir miyim, şu an bilmiyorum. Burada yapmam gerekenlere odaklandım. Zaman ilerledikçe takım da ben de birbirimize daha da alışıp daha iyi işler yağacağız."



40 bin kişi sanki 150 bin kişi


“Beşiktaş taraftarı çok büyük gürültü çıkartıyor. 80 bin kişilik statta 40 bin kişi oluyor. Boş gibi gözükmesine rağmen 40 bin kişi 150 bin kişi gibi gürültü yapıyor. Hepimiz gurur duyuyoruz bundan. Fenerbahçe maçında oyun 2-2'ye gelince ve zorluk yaşarken bize destek verip maçı kazanmamızı sağladılar."



Çok daha kötü hakemler gördüm


"Medya herkesi eleştiriyor. Hakemler ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Bir hakemin, 'sahaya çıkıp şu takım lehine karar vereyim' diye maça çıktığını düşünmüyorum. Kariyerimde buradakilerden çok daha kötü hakemler gördüm."



Cenk Tosun iyi ve çalışkan


"Cenk Tosun çok iyi birisi. Almanca konuştuğu için doğrudan iletişime geçebiliyoruz. Mümkün olduğunca birbirimize yardımcı oluyoruz. Sezon içinde birlikte oynayacağımız maçlar olacaktır. Genç, çalışkan ve iyi bir oyuncu."



Beşiktaş'ın rakibi Osmanlı


Beşiktaş, milli takım arasında yapacağı ilk hazırlık karşılaşmasını bugün oynayacak. 3 gün boyunca Antalya'da kamp yapacak


siyah-beyazlılar, bugün 19.30'da Mardan Stadı'nda Osmanlıspor ile özel maçta karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, Pazar günü de aynı statta Shakhtar Donetsk ile mücadele edecek.




#Beşiktaş
#Avrupa Ligi
#Mario Gomez
9 yıl önce