|

'Kulübeyi tercih etseydim Manu'da kalırdım'

Hollanda’da menajeriyle durum değerlendirmesi yapan yıldız oyuncu, milli takım dönüşü Fenerbahçe ile görüşeceğini söyledi. Van Persie, Fenerbahçe’de yedek kalmaya devam etmesi halinde geleceğiyle ilgili karar alacağını kaydetti.

Yeni Şafak
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:51 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ile Hollandalı yıldız Robin van Persie arasında yaşanan kriz her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Milli maç için ülkesine giden yıldız oyuncu, burada menajeriyle bir araya gelerek bir değerlendirme yaptı. “Fenerbahçe'ye oynamak için geldim, kulübede oturmayı tercih etseydim Manchester United'da kalırdım" diyen van Persie, "Manchester United'ta daha fazla para kazanıyordum, ama oynamak için Fenerbahçe'yi tercih ettim. Bu nedenle milli takım dönüşü kulübümle bir görüşme yapacağım. Yedek kalmaya devam edersem geleceğimle ilgili karar vermeyi düşünürüm" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşmesi bulunan Hollandalı yıldız yıllık 4.9 milyon euro garanti para alıyor.



Southampton'a gidebilir

Fenerbahçe'de teknik direktör Pereira ile yaşadığı sorun ve yedek kalması nedeniyle mutsuz olan Robin van Persie'nin devre arasında yeniden İngiltere'ye dönmeyi düşünmeye başladığı iddia edildi. İngiliz basınında yer alan haberlerde Hollandalı yıldızın Türkiye'de büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını yazdı. İngiliz basını, van Persie'nin daha önce kendisine teklifte bulunan Southampton teknik direktörü Ronald Koeman'a devre arasında evet diyebileceğini iddia etti.



'Türkler puan kaybedecek'

Hollanda Milli Takım kampında bulunan Robin van Persie, ülkesinde Türkiye ile yaptıkları 3.'lük mücadelesi için ilginç ifadeler kullandı. Süper Lig'de F.Bahçe forması giyen yıldız futbolcu, "Bana nedenini sormayın ama Türkler kesinlikle puan kaybedecek. Türklerin sonunu getiremeyeceğine eminim. Mutlaka hata yapacaklar. Sonra iki maçı kazanmak bize kalmış" dedi. Galatasaraylı Sneijder'in Türkiye için yorumu da "Türkler kendilerinden oldukça emin. Bir hata yapmalarını ümit ediyorum. Umarım ayakları kayar" şeklinde oldu.



Hollanda'da van Persie endişesi

Van Persie'nin F.Bahçe'de düzenli olarak forma şansı bulamaması Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Dany Blind'i endişelendiriyor. Milli takımda oynayan oyuncuların kulüp takımlarında da düzenli olarak forma giymesinin önemine dikkat çeken Blind, "Hem Van Persie hem de bizim için durum ideal değil. En önemli oyuncularımızdan birinin ligde düzenli olarak forma giymemesi bizim için endişe kaynağı" sözleriyle rahatsızlığını dile getirdi.



Pereira: Kariyerimde pes etmek yok

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, zorluklar karşısında pes etmenin karakterinde olmadığını söyledi. “Ben savaşçı bir hocayım. Çok çalışarak, prensipleri ortaya koyarak en iyi seviyeye geleceğiz" diyen Portekizli teknik adam, “Bugünkü kariyerime savaşarak ulaştım. Sıfırdan başlayarak mücadele ederek bugünlere geldim. Ben savaşçı hocayım, zorluklar karşısında pes etmek benim karakterimde yok. Ben çalışarak başarının geleceğine inanırım. Fenerbahçe'de kupalar kazanmak, başarılı olmak istiyorum. Başarılı olmak için daha çok çalışacağız. Prensipleri ortaya koyarak, mümkün olan en iyi seviyeye geleceğiz" ifadelerini kullandı.




#Van Persie
#Vitor Pereira
#Fenerbahçe
9 yıl önce