|

Kulübün bahçesinden şampiyonluğa

Kayseri'de, spor kulübünün bahçesinde takla atarken keşfedilen 14 yaşındaki Burak Serdar, Tekvando Doğu Grupları Türkiye Şampiyonasında 1'inci oldu.

Yeni Şafak
10:28 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 07:33 - 26/04/2015 Pazar
IHA

Antrenmanları ile beraber derslerine de çalışan Serdar, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavından da 1 yanlış çıkardı.



Kayseri'de yaşayan 14 yaşındaki Burak Serdar'ın tekvando ile tanışma hikayesi, duyanları şaşırtıyor. Yedi yaşında arkadaşları ile beraber bir spor kulübünün bahçesinde oyun oynarken keşfedilen Burak Serdar, bugünlerde girdiği şampiyonalardan derecelerle ayrılıyor. Geçen günlerde Kayseri'de düzenlenen Doğu Grubu Türkiye Şampiyonasında 1'incilik elde eden Serdar, bunun yanında girdiği TEOG sınavında sadece 1 yanlış çıkardı.



Tekvandoya başlama hikayesini anlatan Serdar, "Ben 7 yaşındayken eski milli takım antrenörü Aziz hocanın beni keşfi ile tekvando hayatım başladı. Olimpik Spor Kulübü'nün önünde takla atarken, arkadaşlarım ile oyun oynarken beni görmüş. Gördükten sonra da aileme söylemiş. 'Bu çocukta yetenek var, bize gönderin' demiş. Tekvando hayatım böylelikle başladı. Sonra antrenmanlara gitmeye başladım ve ilerledim. Kırmızı ve siyah kuşağa kadar geldim. Sonra Aslan hocanın destekleri ile buraya kadar geldim. Birlikte bir sürü şampiyonalara katıldık. 7 senedir sürekli tekvando yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Sevdiğim bir spor. Bu süre içerisinde bir sürü şampiyonaya katıldım ve Kayseri şampiyonlukları elde ettim. Doğu Grupları Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon oldum" dedi.



Eğitimi ile beraber antrenmanlara gittiğini ve sporun eğitimine olumlu katkı sağladığını anlatan Burak Serdar, şunları söyledi: "Antrenmanlarımın yanında dershaneye gidiyorum. Dershaneden antrenmanlara geçiyorum. İkisini de yürütmeye çalışıyorum. TEOG sınavından da bir yanlış çıkardım. Oda İngilizce branşından bir yanlış çıkardım ve birçok rakibimin önüne geçtim. TEOG sınavının 2'incisi de var ve ona da hazırlanıyorum. Antrenmanlarıma da gidiyorum. Çalışmalarım sürüyor. Şuan ikisi birlikte çok güzel gidiyor."



Gönlünde milli takımın yattığını söyleyen başarılı sporcu, "İnşallah Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiğim dereceler ile beni görürlerse milli takıma gitmeyi çok istiyorum. Oradan da Avrupa Şampiyonalarında ülkemi temsil etmek istiyorum" şeklinde konuştu.



"Burak örnek oldu"


Burak'ın antrenörü Aslan Şahin, de, Burak ile 2008 yılında tanıştıklarını anlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "Aziz hocamın Burak'ı keşfetmesi ile beraber çalışmaya başladık. Bir dönem sonra sadece Burak ile ben ilgilenmeye başladım. Beraber çalışmamız 5 yılı geçtikten sonra Burak maça çıkmaya hazır hale geldi ve maçlara girmeye başladık. Burak çok hırslı ve istikrarlı bir sporcu. Burak'ın sporla beraber sosyal ve ailevi ilişkileri de çok düzenli gidiyor. Burak'ın en son yapılan Doğu Grupları Türkiye Şampiyonasında 1'inci olması ve bununla beraber TEOG sınavında da bizim için gurur verici bir başarıya imza atması bütün ailelere örnek oldu."



#Burak Serdar
#Tekvando
#Türkiye Şampiyonası
#Tekvando Doğu Grupları
9 yıl önce