|

Kurtarıcıydı tartışılıyor

Sarı-kırmızılılar, Riekerink'in ardından büyük umutlarla göreve getirdiği Tudor'la beklenen çıkışı yakalayamadı. Hırvat teknik adamın açıklamaları ve oyuncu tercihleri nedeniyle koltuğu sallanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:36 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
 Igor Tudor
Igor Tudor

Süper Lig'de Medipol Başakşehir'e 4-0 yenilerek, Şampiyonlar Ligi hedefinde büyük yara alan Galatasaray'da büyük umutlarla göreve getirilen teknik direktör Igor Tudor da kötü gidişe çare olamadı. Jan Olde Riekerink'le yolların ayrılması sonrası göreve getirilen Hırvat teknik adam, 7 haftalık periyotta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi alarak, 11 puan yitirdi. Galatasaray'ı 3. sırada alan Tudor, 7 maç sonunda takımın 4.'lüğe gerilemesini önleyemedi. Göreve gelmesinin ardından Galatasaray'da oyun formasyonunu değiştiren Tudor, antrenman temposu, futbolcular konusundaki açıklamaları ve kadro tercihleriyle sürekli gündeme geldi. Başakşehir karşısındaki farklı yenilginin sorumlusu olarak gösterilen Hırvat teknik adam takımın önemli yıldızlarını da kulübeye çekmesi nedeniyle eleştiriliyor.

F.Bahçe derbisi kritik

Galatasaray ile 1.5 yıllık mukavele imzalayan Igor Tudor için ligin 28. haftasındaki Fenerbahçe derbisi büyük önem taşıyor. Bu sezon Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'e karşı maç kazanamayan sarı-kırmızılı ekibin oynayacağı bu son derbiden alacağı sonuç, hem yönetim hem de teknik direktör Tudor için gelecek planlarını etkileyecek.

Açıklamalarıyla futbolcuların kimyasını bozdu

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, 4-0 kaybedilen Başakşehirspor maçından 24 saat önce yaptığı açıklamalarla futbolcular ve yönetimin tepkisini çekti. Farklı mağlubiyetin faturası Hırvat teknik adama kesildi. Başakşehir maçından 24 saat önce yayınlanan röportajında “Amacım takımdaki mantaliteyi değiştirmek” diyen Hırvat çalıştırıcı, "Bazı davranışlarda değişikliğe gitmemiz gerekiyor. Buradaki tüm sorunları açıklayamam. Eğer bir yerde çok rahat bir ortam varsa o zaman performansınız düşük oluyor. Yeni sezonda bizi şampiyonluğa taşıyacak oyuncular arıyoruz. Bazı futbolcular takım değiştirmek isteyebilir. Gidenler ve gelenler olacaktır. Her mevkiye oyuncu bakıyoruz. Çok oyuncu değişikliği yapacağız. Florya’da bazı şeylerin değişmesi gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı. Tudor’un, kendilerini hedef alan sözlerini maçtan bir gün önce kampta öğrenen futbolcuların duruma çok üzüldükleri öğrenildi. Hırvat teknik adamın özellikle “Takımda gidecek çok oyuncu var. Her mevkiye oyuncu bakıyoruz” sözleri, yöneticiler ve futbolcuların tepkisini çekti. Genç teknik adamın maçtan bir gün evvel oyuncularını ve sistemi eleştiren bu açıklamalarının, kritik Başakşehir maçı öncesi takımın kimyasını bozduğu iddia ediliyor.

#Galatasaray
#Igor Tudor
7 yıl önce