|

LeBron James'ten Muhammed Ali sergisine 2,5 milyon dolar

Basketbolun efsane isimlerinden Cavaliers forması giyen LeBron James, haziran ayında hayatını kaybeden bir diğer efsane isim Muhammed Ali'nin sergisine 2,5 milyon dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

Yeni Şafak
09:22 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 12:41 - 18/11/2016 Cuma
Yeni Şafak
James'in arkadaşı iş adamı Maverick Carter da sergiye bağış yapacağını açıkladı.
James'in arkadaşı iş adamı Maverick Carter da sergiye bağış yapacağını açıkladı.

NBA ekiplerinden Cavaliers'ta forma giyen basketbolcu LeBron James, Washington'da ünlü boksör Muhammed Ali adına açılan sergiye 2,5 milyon dolar bağışta bulunacağını açıkladı.



Geçtiğimiz haziran ayında hayatını kaybeden şampiyon boksör Muhammed Ali'yi dünyaya tanıtmayı amaçlayan sergi eylülde Washington'da yer alan Smithsonian Afrikalı Amerikalılar Tarihi ve Kültürü Ulusal Müzesi'nde açılacak.



Sergiye 2,5 milyon dolar bağışlayacak olan yıldız basketbolcu James şunları söyledi:


  • "Her profesyonel sporcu, ırk ve cinsiyet fark etmeksizin Muhammed Ali'ye şükran borçludur. Bıraktığı miras her kuşak tarafından incelenmeyi ve saygı görmeyi hak ediyor. Aynı ulustan olduğumuz bu etkileyici figürün tanıtımına katkıda bulunmaktan dolayı onur duyuyorum."

Katkıları spor dünyasını aşan ünlü boksörün eşi Lonnie de LeBron James'in bağışı hakkında konuştu ve şunları söyledi:


  • "LeBron James'in göstermiş olduğu inanılmaz cömertlik beni çok etkiledi. Bu sergiyi ziyaret eden çocuklar, Muhammed'in spor dışında yaptığı özellikle insani yardım çalışmalarını ve tüm insanlar için sosyal adalet konusundaki duruşunu öğrenecekler."


#LeBron James
#NBA
#Muhammed Ali
7 yıl önce