|

Leicester City'de ilk ayrılık

İngiltere Premier Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Leicester City kadrosunu Sporting Gijon'dan Luis Hernandez ile takviye etmişti. Mavi beyazlılara kötü haber ise Vardy'den geldi. Ada basınının iddiasına göre Tilkilerin golcüsü Vardy gelecek sezon Manchester United'da forma giyebilir.

Yeni Şafak
11:14 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:45 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Leicester Cityli taraftarlar
Leicester Cityli taraftarlar

Premier Lig'i kazanarak taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Leicester City'de ilk ayrılık yaşanmak üzere.



Leicester yerel kaynaklarının iddiasına göre İngiliz devi Manchester United, Premier Lig'de bu sezon 22 gol atan Jamie Vardy'yi ikna etti. İngiliz golcü ile görüştüğü öne sürülen kırmızı şeytanların futbolcuyu kadrosuna katmak üzere olduğu belirtildi.



Jamie Vardy için Chelsea'nin pusuda beklediği de aktarılırken en fazla bonservis bedelini ödeyecek olan takımın transfer yarışını kazanacağı belirtildi. İngiliz golcünün transfermarkt değerlerine bakıldığı zaman değerinin 12 milyon euro olduğu görülüyor. Ancak İngiliz medyasındaki haberlere göre kulübü Vardy için 20-30 milyon euro aralığında bir rakam gelmediği sürece oyuncuyu bırakmayacak.




Daily Mail'e göre 3 ayrılık yakın

Leicester City'nin şampiyonluğunu ve sezon sonundaki muhtemel transferleri değerlendiren Daily Mail gazetesi spor yazarı Matt Barlow, Vardy'nin Chelsea ya da Manchester United'a Mahrez'in Arsenal'e ve Kante'nin de gelecek sezon Fransız ekibi Paris Saint Germain'e gideceğini düşündüğünü söyledi.



Şampiyon her takım için bir sonraki sezonun zor geçtiğini aktaran Barlow, şöyle konuştu:



  • "Şampiyon olunca mutlaka yenilmesi gereken bir takım haline geliyorsunuz. Bu da Leicester için yeni bir konu olacak. Sezon boyunca herkes Leicester'ın bir noktada kaybolup gideceğini bekledi ama bu olmadı. Dolayısıyla gelecek sezon kimse Leicester'ı hafife almayacaktır. Chelsea'nin bu sezon yaşadıklarına bakılırsa, şampiyonluğu sürdürmenin kazanmaktan daha zor olduğu görüldü. Avrupa futbolunda, Ranieri için yeni sorunlar olacaktır. Ranieri, bu sezon çok az futbolcu kullanabildi ancak Şampiyonlar Ligi fiziksel ve mental olarak futbolcular için yorucu olacaktır. Büyük bir takım gerekecektir, böyle olunca da herkesi memnun etmek zor olacaktır. Dolayısıyla soyunma odasında farklı bir dinamik oluşacaktır.''












#Leicester City
#Vardy
#Mahrez
8 yıl önce