|

Lösemi hastası genç ringlere dönmek istiyor

Türkiye Şampiyonası’na katılmak üzere başladığı antrenmanlarda sakatlanan ve tedavi için gittiği hastanede lösemi olduğunu öğrenen genç boksör Ömer Türkmen, yeniden ringe çıkacağı günü bekliyor.

Yeni Şafak
15:21 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 12:28 - 30/06/2015 Salı
IHA

Küçük yaştan itibaren boksa ilgi duyan ve Giresun'da boks dersi alan 17 yaşındaki Türkmen, Türkiye Şampiyonası'na katılmak için antrenmanlara başladı. 3 ay boyunca sıkı bir antrenman programı uygulanan genç boksör, çalışmalar sırasında sakatlık geçirdi. Giresun'da hastaneye kaldırılan Ömer, ayağından tedavi olurken morlukların geçmemesi ve kendisinden alınan kan örneklerinden şüphelenilmesi üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi.



Antremanda sakatlandı, lösemi olduğu ortaya çıktı

Farabi Hastanesi'nde yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda lösemi teşhisi konulan Türkmen, ailesinin aldığı karar üzerine tedavi olmak üzere İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahpaşa Hastanesi'ne geldi. Ömer'in tedavisine Çocuk Hematoloji bölümünde zaman kaybetmeden başlandı. Yaklaşık 2 buçuk ay süren tedavilerin ardından taburcu edilmeye hazırlanan Türkmen, hastalığı atlatarak yeniden ringe çıkacağı günü bekliyor.



'Boksa başlamasaydım hastalığımın farkında olmayacaktım'

Boksa küçük yaşlarda ilgi duymaya başladığını dile getiren Ömer Türkmen, “Antrenmanda sakatlandıktan sonra hastanede lösemi olduğum ortaya çıktı. Boksa başlamasam belki de hala hastalığımın farkında olmayabilirdim. İnşallah kısa sürede iyileşip önce yeniden boksa devam etmek istiyorum. Ziyaretime gelen milli antrenörlerime ve sporculara teşekkür ediyorum. Onların gelip beni ziyaret etmesi çok güzel bir hediye ve benim için büyük moral oldu” dedi.

#Ömer Türkmen
#lösemi
#boks
9 yıl önce