|

Lucescu: Çağırdım ama gelmedi

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu yarın Arnavutluk'la oynanacak hazırlık maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Kadroya takımlarında oynayan oyuncuları çağırdığını ifade eden Rumen çalıştırıcı, Austria Wien'de forma giyen Tarkan Serbest'in ise milli takıma gelmek istemediğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
12:35 - 12/11/2017 Pazar
Güncelleme: 14:49 - 12/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
A Mill Takım'ın başında 4 maça çıkan Lucescu, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.
A Mill Takım'ın başında 4 maça çıkan Lucescu, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında yarın Antalya Stadı'nda Arnavutluk ile karşı karşıya gelecek. Bu mücadele öncesi Mircea Lucescu basın toplantısında soruları cevapladı.

Rumen çalıştırıcının açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;
"Kulüplerinde oynayan oyuncuları çağırdım"

  • "İlk maçım Ukrayna'ya karşıydı ve 3 gün gibi kısa bir sürede hazırlanmak zorundaydım. Bu nedenle daha tecrübeli oyuncuları çağırdım. Yok etmek çok basit ama inşa etmek zordur. Romanya ve Arnavutluk maçları için kulüplerinde oynayan oyuncuları aldım. Fazla zamanım olmadı ama felsefemi gençlere aktarıyorum. Sonuç önemli ama öncelikli değil. Çok iyi genç ekip oluşturduk. Birlikte çalışırken, iyi bir grup yarattığımızı gördüm. Artık gerisi onların çalışmalarına bağlı. Külüplerinde oynamalılar."

"Bütün maçlarda kontradan gol yedik"


  • "22 yaşındaki futbolcudan 30 yaşındaki oyuncunun tecrübesini bekliyoruz. Bunun karşılığını görmek kolay değil. Bütün maçlarda kontrataklardan gol yedik. Rakibin bizden iyi olduğu için oyunu sahamıza yıktığı için yediğimiz gol yok."

"Resmi maçlarda onları çağıracağım"
  • "Sakatlıktan dolayı tecrübeli oyuncular gelmedi. Resmi maçlarda onları alacağım. Tekrarlıyorum, onlarla ilişkimi kesmedim."
"Emre ve Deniz'i yarın sahada görmek istiyorum"
  • "Emre Akbaba, Deniz Türüç'ü Arnavutluk maçında sahada görmek istiyorum. Kendi takımlarında oynayanların Milli Takım'da da kendilerini göstermelerini istiyorum, olacaktır da."
"Emre Mor'a yazık oldu"

  • "Emre Mor'a ayak bileğindeki sakatlıktan dolayı yazık oldu. Kendi takımında daha fazla oynaması gerektiğini de ona söyledim."
"Türk oyuncuların yurt dışına çıkması lazım"

  • "Oynayacağımız Arnavutluk Takımı'nda 8-9 oyuncu İtalya'da oynuyor. Belli bir olgunluğa eriştikten sonra Türk oyuncuların da yurt dışına çıkması lazım. Çok iyi takımlarda olmasa bile, oynamaları lazım. Oynayan oyuncularla kadro kurmak daha iyi oluyor."
"Sabri'yi denedim olmadı"

  • "Bazı futbolcular pozisyonlarında oynamıyor çünkü sakatlıklar var.Şener'i, Gökhan'ı ben de oynatmak istiyorum ama sakatlık problemlerim var.Seçim hakkım yok. Ozan mesela sağ bekte oynadığı için oraya koydum. Sabri'yi denedim olmadı."
"Tarkan Avusturya'dan teklif bekliyor"
  • "22-23 oyuncumuz var. Romanya'nın 29, Arnavutluk'un 28. Erol'u çağırdık, görmek için. Hollanda'nın 2. liginde oynuyor. Almanya'da birçok oyuncu seyrettim, neredeyse 1 ay kaldım. Genç ve tecrübeli oyuncuların çoğu Almanya'da oynamak istiyor, 2. tercihleri Türkiye. Austria Wien'den Tarkan'la konuştum ama beklemek istiyor. Avusturya'dan teklif bekliyor. Genç bir ekibim var. Onlara yardım edeceğim. İyi bir ekip olacağız. Çözümü olan bir yargılama olmalı. Elimden geleni yapacağım tabii ki, iyi bir ekip yapacağıma eminim. Sizden de yardım görmeliyim. Sadece benim sorumluluğum değil, sorumluluk almasını da bilirim, merak etmeyin."



#Mircea Lucescu
#A Milli Takım
6 yıl önce