|

Lucescu dönemi

Ani bir hamleye imza atan Türkiye Futbol Futbol Federasyonu, Rumen teknik adam Mircea Lucescu'yu A Milli Futbol Takımı'nın başına getirdi. 72 yaşındaki çalıştırıyla 2+1 yıllık anlaşmaya varıldığı belirtildi. Yıllık 2.5 milyon Euro ücret ödenecek Rumen teknik adam, yarın saat 15.00'te resmi sözleşmeye imza atacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:26 - 3/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Milli takım Lucescu'ya emanet
Milli takım Lucescu'ya emanet

Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevine son vermesinin ardından teknik direktör arayışlarına hız veren Türkiye Futbol Federasyonu dün ani bir hamle yaparak Rumen teknik direktör Mircea Lucescu'yu göreve getirdi. Öğle saatlerinde İstanbul'dan Romanya'ya hareket eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili ve aynı zamanda UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ve Başkanvekili Ali Dürüst'ün de aralarında bulunduğu heyet, Romanya'da Mircea Lucescu ile biraraya gelerek durumu masaya yatırdı.Rumen teknik adamla, 2+1 yıllık anlaşmaya varıldığı açıklandı. Lucescu'nun, yarın kendisini ay-yıldızlı takıma bağlayacak resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi. 72 yaşındaki çalıştırıcının, yıllık 2.5 milyon Euro ücret alacağı ifade edildi

ÖZDİLEK VE TOLUNAY YARDIMCILARI OLACAK

Adı Galatasaray'la da anılan ve başkan düzeyinde görüşmelerin yürütüldüğü Rumen teknik adamın, yarın milli takımın Riva Hasan Doğan Tesisleri'nde kendisini milli takımın başına getirecek sözleşmeyi imza atacağı duyuruldu. 72 yaşındaki çalıştırıcı, sözleşmeye göre 2 Eylül'deki Ukrayna, 5 Eylül'deki Hırvatistan, 6 Ekim'deki İzlanda ve 9 Ekim'deki Finlandila karşılaşmalarında ay-yıldızlı takımın başında sahaya çıkacak. 4 karşılaşmanın ardından yeniden masaya oturularak sözleşmesindeki 2 yıllık opsiyonun kullanılıp kullanılmayacağını karar verilecek. Rumen teknik adamın yardımcılıkları içinse Mehmet Özdilek ve Tolunay Kafkas'ın isimlerinin öne çıktığı da belirtildi. Ülkemizde daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştıran Rumen teknik adam, 2000-2001 sezonu öncesi sarı-kırmızılılara UEFA Süper Kupası'nı kazandırdı. 2001-2002'de ise şampiyonluk sevinci yaşadı. Hemen ardından Beşiktaş'ın başına geçen Lucescu, 2002-2003'te ise bu kez siyah-beyazlılarla mutlu sona ulaştı. Ardından Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in yolunu tutan Lucescu, Dotensk'in Avrupa kupalarında üst üste yakaladığı başarılarda önemli pay sahibi oldu.

#Milli Takım
#Türkiye
#Lucescu
7 yıl önce