|

Lucescu servet kazandırdı

Shakhtar Donetsk'in Romanyalı teknik direktörü Mircea Lucescu, son üç yılda 41.65 milyon euro'ya mal ettiği 5 futbolcusunu 182.5 milyon euro'ya sattı.

Yeni Şafak
00:48 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 00:59 - 9/02/2016 Salı
Diğer
Arşiv
Arşiv

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra 2004 yazında Ukrayna kulübü Shakhtar Donetsk'in başına geçen Mircea Lucescu, yıllar içerisinde yaşadığı sportif başarıların yanında son üç yılda yaptığı flaş transferlerle de kulübe oldukça fazla para kazandırdı.



Futbolda son yıllarda Arap ve Çin sermayelerinin de etkileriyle bonservis bedellerindeki inanılmaz artışlar dikkatleri çekerken, Shakhtar da yaptığı doğru yatırımlarla hem Avrupa devlerine hem de Çin'e yüksek bonservis bedelli satışlar gerçekleştirdi. Lucescu, yetenekli genç oyuncuları makul bonservis bedelleriyle transfer edip, yıldızlarını parlattıktan sonra bazılarını mâliyetlerinin iki katına, bazılarını ise sekiz katına satarak kulübe inanılmaz bir bonservis geliri kazandırdı.



Son olarak 50 milyon euro bonservis bedeliyle Çin'e transfer olan Alex Teixeira ile birlikte son üç yılda beş büyük transfere imza atan Shakhtar 595 milyon TL'den fazla bir gelir elde etti. Buna karşın bu futbolcular için yaptığı harcama ise 135 milyon TL oldu.





#Mircea Lucescu
#Shakhtar Donetsk
#182.5 milyon euro
8 yıl önce