|

Maç sosyal medyada başladı

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Almanya'nın Bayern Münih takımıyla eşleşti. Bu sezon grubunu namağlup lider olarak bitiren siyah-beyazlılar, kupanın favorileri arasında yer alan Alman devini eleyerek yeni bir tarih yazmanın mücadelesini verecek. İlk maçı 20 Şubat'ta Allianz Arena'da oynayacak olan siyah-beyazlılar, 14 Mart'ta Vodafone Park'ta tur için sahaya çıkacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 06:44 - 12/12/2017 Salı
Yeni Şafak
 Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkan Beşiktaş, son 16 turunda eşleştiği Bayern Münih ile ilk maçı 20 Şubat 2018'de deplasmanda, rövanşı ise 14 Mart 2018'de evinde oynayacak.
Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkan Beşiktaş, son 16 turunda eşleştiği Bayern Münih ile ilk maçı 20 Şubat 2018'de deplasmanda, rövanşı ise 14 Mart 2018'de evinde oynayacak.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı turnuvasının son 16 turu eşleşmeleri, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkan Beşiktaş, son 16 turunda eşleştiği Bayern Münih ile ilk maçı 20 Şubat 2018'de deplasmanda, rövanşı ise 14 Mart 2018'de evinde oynayacak. Bu sezon Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda yer alan Beşiktaş, Porto, Monaco ve Leipzig'i deplasmanda yenmeyi başardı. Vodafone Park'ta ise Monaco ve Porto'ya karşı üstün bir oyun oynayan ancak maçlardan beraberlikle ayrılan siyah-beyazlılar, Alman ekibi Leipzig'i mağlup ederek 14 puan topladı. Bu skorlarla Türk futbol tarihinde ilk leri gerçekleştiren Beşiktaş, son 16 turunda Bayern Münih'i eleyerek yeni bir tarih yazmak istiyor.

B. MÜNİH 15 PUAN TOPLADI

Bu sezon Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yer alan Bayern Münih; Paris Saint-Germain, Celtic ve Anderletch'le karşılaştı. Bu maçlardan 5'ini kazanarak 15 puan toplayan Alman ekibi, sadece Paris SG'ye kaybetti ve averajla grubu ikinci sırada tamamladı. Son 16 turu kura çekimi büyük eşleşmelere sahne oldu. Son şampiyon İspanyol ekibi Real Madrid, Fransa'nın Paris Saint-Germain takımıyla karşılaşacak. UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçları 13-14 ve 20-21 Şubat 2018, rövanşları ise 6-7 ve 13-14 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak. Seribaşı takımlar, rövanş maçlarını sahalarında oynayacak. Final karşılaşması ise 26 Mayıs 2018'de Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Olimpiyat Stadı'nda yapılacak.


Kapışma sosyal medyada başladı

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ile Bayern Münih eşleşti. Taraflar ilk mücadelesini sosyal medyada verdi. Kura çekiminin ardından iki takım arasındaki atışma, Twitter'da başladı. İlk paylaşım Bayern Münih'ten geldi. Lewandowski'nin “We're coming to Beşiktaş” yazılı görselini paylaşan Alman ekibine, Beşiktaş, Vodafone Park'taki RB Leipzig maçını hatırlatarak "Bizi Timo Werner'e sorun" diyerek cevap verdi. Bu paylaşıma Bayern Münih'ten yanıt gecikmedi. Alman devi "Merak etmeyin, biz de ses getireceğiz" cevabını verdi.


Alman panzerİ

Bayern Münih, bu sezona Carlo Ancelotti yönetiminde başladı. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde Paris SG karşısında alınan yenilginin ardından Eylül ayında İtalyan teknik adamla yollar ayrıldı ve Jupp Heynckes göreve başladı. Heynckes ile müthiş bir çıkış yakalayan B. Münih, Bundesliga'da oynadığı 8 karşılaşmanın yedisini kazandı, birini kaybetti.


LEWANDOWSKİ RÜZGARI

Heynckes yönetimindeki Panzerler, Şampiyonlar Ligi'ndeki 4 maçından da galibiyetle ayrıldı. B. Dortmund'un yaşadığı sert düşüşün ardından Heynckes yönetiminde zirveye yerleşen B. Münih, 15 hafta sonunda 35 puanı hanesine yazdırdı. Leipzig'in 8 puan önünde zirvede yer alan Bavyera ekibi, 35 gol atarken kalesinde 11 gol gördü. Bundesliga'da son 5 yılın şampiyonu B. Münih'in bu sezon en skorer ismi; 23 resmi maçta 21 gol atan Robert Lewandowski. Polonyalı forveti, 5 golle Vidal ve Tolisso takip ediyor. Alman devinin kadrosunda James Rodriguez, Arjen Robben, Franck Ribery, Thomas Müller, Javi Martinez, Mats Hummels, Thiago Alcantara gibi çok sayıda tecrübeli oyuncu bulunuyor.

  • Orman: Umutsuz değilim
  • İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından açıklamalarda bulunan Orman, "Kolay bir rakip değil ama biz de onlar açısından kolay bir rakip değiliz. İki tane büyük kulüp mücadele edecek. Umutsuz değilim, umutluyum. Kim olsa da umutlu olurdum" ifadelerini kullandı. Fikret Orman, gruplarda bir Alman takımıyla oynamış olmanın kendileri için bir avantaj olduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti, "Biz Bundesliga'nın lig ikincisini hem orada hem de burada yendik. Bayern Münih'i de yenebiliriz. Bende öyle bir öz güven var. Hayırlısı olsun diyelim. Şu anda transfer sezonu açılmadı o yüzden bununla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Almanya'ya taraftarımız gelmeyecek."
Beşiktaş'ın gücünü biliyoruz

Beşiktaş'la eşleşmesinin ardından Bayern Münih'in teknik direktörü Heynckes, "Beşiktaş'ı çok iyi tanıyorum. Leipzig'e karşı nasıl oynadığını gördüm. Grubu 4 galibiyet ve 2 beraberlikle yenilgisiz bitirdiler. İyi bir teknik direktörleri var. Farklı ulustan oyuncuları bir araya getirmeyi başardı. Bu kolay bir iş değil. Beşiktaş çok iyi bir bir takım. Her iki maçta da en iyi performansımızı ortaya koymak durumundayız” dedi. Bayern Münih Sportif Müdürü Hasan Salihamidzic ise "Beşiktaş’ın ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz" açıklamasında bulundu. Alman basını ise B.Münih'in şanslı bir kura çektiğini yazdı.

#Beşiktaş
#Bayer Münih
#Şampiyonlar Ligi
6 yıl önce