|

Macaristan 0-4 Belçika

Belçika, Euro 2016 son 16 turunda Macaristan'ı 4-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maça damga vuran isim Eden Hazard olurken, Belçika çeyrek finalde Galler ile eşleşti.

Yeni Şafak
23:50 - 26/06/2016 Pazar
Güncelleme: 00:04 - 27/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Belçika, Macaristan'ı 4-0 mağlup etti.
Belçika, Macaristan'ı 4-0 mağlup etti.

7 dakikada Belçika'nın kullandığı köşe vurşuyla başlayan tehlike De Bruyne'nün şutuyla son buldu. Yıldız futbolcunun şutunu tecrübeli kaleci Kiraly kontrol etti.



10. dakikada De Bruyne'nün sol kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmanın hatasından faydalanarak arka direkte topa vuran Alderweireld'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.






15. dakikada savunmanın arasına atılan topla ceza sahasına giren De Bruyne, sağ çaprazdan güzel vurdu, kaleci Kiraly topu uzaklaştırdı.



35. dakikada Kevin De Bruyne çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullandı. Macar kaleci Kiraly adeta serçe parmağıyla topa dokunurken Bruyne'nün şutu üst direkten döndü.



39. dakikada Macaristan'ın gole en çok yaklaştığı pozisyonda Lovrencsics'in şutu az farkla üstten auta gitti.



İlk devrenin sonlarında rakip kalede tehlikeli olmaya çalışan Macaristan'da 41. dakikada Dzsudzsak'ın şutu direğin dibinden auta çıktı.



Bir dakika sonra Belçika rakip kalede tehlikeli oldu. 42. dakikada orta alandan hızla çıkan Hazard ceza sahası içine giren Mertens'i çok iyi gördü. Belçikalı oyuncunun sağ çaprazdan çektiği şutta 40 yaşındaki kaleci Kiraly muhteşem şekilde pozisyona 'dur' dedi.






İkinci devre ortada bir oyun sergilenirken, ilk devreye oranla iki takım da çok net bir pozisyon bulamadı.



66. dakikada Szalai'nin verdiği pasta topu önüne alan Pinter'in vuruşunda savunmaya çarpıp seken topu kaleci Courtois son anda kornere gönderdi.



78. dakikada Belçika'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Hazard ceza sahası dışından attığı şık çalımla çizgiye indi ve içeri çıkardı. Boş pozisyonda topla buluşan Batshuayi'ye yalnızca dokunmak kaldı. Belçika bu golle skoru 2-0'a getirerek rahatladı.






Golden 2 dakika sonra başrolde yine Eden Hazard vardı. Yıldız oyuncu çalımlarla getirdiği topa ceza sahası çizgisi üzerinden çok sert ve kavisli vurarak direk dibinden muhteşem bir gole imza attı. 80. dakikada skor 3-0'a geldi.







90+1. dakikada sahneye çıkan Carrasco skoru tayin eden golü attı. 70. dakikada oyuna giren Carrasco, Nainggolan'dan aldığı topla ceza sahasına girerek çaprazdan sert vurdu ve takımının 4. golünü kaydetti.











#Macaristan
#Belçika
#Euro 2016
8 yıl önce