|

Mahmut Uslu: Galatasaray 3 sene avantadan şampiyon oldu

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, 3 Temmuz sürecine ilişkin olarak, 'Galatasaray 3 sene avantadan şampiyon oldu. Beşiktaş kafayı kullansaydı, onlar da olurdu' dedi.

Yeni Şafak
14:44 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:01 - 30/04/2016 Cumartesi
AA
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Galatasaray Daikin'in Bayanlar Voleybol 1. Lig Final Etabı'nda VakıfBank'a 3-2 yenildiği maçta kazandığı 2 setle, Fenerbahçe için şampiyonluk şansının doğduğunu ifade etti. Uslu, futboldaki yarışta da aynı şeyi ümit ettiklerini belirtti.




Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki yüksek divan kurulu toplantısından sonra gazetecilerle sohbet eden Uslu, bir gazetede gördüğü "VakıfBank şampiyon olacak" şeklindeki ifadelerin yer aldığı habere tepki gösterdi.



Uslu, "Gazetecinin bugün şunu yazması lazımdı: Galatasaray sayesinde Fenerbahçe şampiyon olacak. Gazeteci bu. Galatasaray zoru başarıp maçı VakıfBank karşısında 3-2 yapmasaydı Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı yoktu. VakıfBank şampiyon oluyordu. Bugün yenersek VakıfBank'ı 3-0 ya da 3-1, şampiyon olacağız. Gazeteci, bunu büyütür. Manşeti verdim. 'Galatasaray şampiyon yaptı' diyeceksiniz. Demeniz lazım." ifadelerini kullandı.



Gelecek hafta Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'la Beşiktaş arasında oynanacak maç hatırlatılarak yöneltilen "Futbolda da aynı manşet geçerli mi?" sorusu karşısında da Uslu, "İnşallah. Biz ümit ediyoruz zaten. Maçlardan bir tanesi o. Niye olmasın. Kayserispor maçı da önemli. Her maç zor. Her maçı zor geçiriyoruz." şeklinde değerlendirme yaptı.



Uslu, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışıyla ilgili "Şampiyon biz olacağız. Biz 7 puan kaybettik. Biz konuşmuyoruz. İnşallah biz şampiyon olacağız." diye konuştu.




Deplasmandaki Trabzonspor maçında yaşanan saha olaylarını değerlendiren Mahmut Uslu, futbolda şike davasıyla geçen sezonlarda Galatasaray'ın elde ettiği şampiyonluklara da gönderme yaparak şöyle konuştu:



"15 senedir yöneticilik yapıyorum. Son 3 senedir tahrik etmemek için ne Galatasaray ne de Trabzonspor maçına başkanla gidiyoruz. Bir de gitsek, tahrik olsalar ne olacak? Fenerbahçe olarak bizim yapabileceğimiz daha ne var? Mağdur olmuşuz. 3 Temmuz'u yaşamışız. Elimizdeki silahları, kaleleri almışlar. Bütün oyuncularımızı satmışız. 3 sene avantadan şampiyon oldular mı? Yani onlar oldu. Beşiktaş da olabilirdi. Kafayı kullansalardı. Para değeri olarak ne kadar? 80 milyon euro. 3'te birini alsak yaklaşık 30 milyon euro eder. Bir de oyuncularımızı sattık. Transferlerde hızlı davrandığımız için hatalar yapmışız. Bütün bu sıkıntıları çekmişiz. Biz daha ne çekelim? Onun için de şampiyon olmamız lazım."













#Mahmut Uslu
#Fenerbahçe
#Galatasaray
8 yıl önce