|

Malatyasporlu taraftarlar ile Elazığsporlu taraftarlar birbirine girdi

TFF 1. Lig’in 26. haftasında İstanbul’da oynanan Evkur Yeni Malatyaspor-Elazığspor maçından dönen iki takım taraftarları Darende ilçesinde karşılaşınca olaylar çıktı. Jandarmanın taraftarları ayırmak için uyarı ateşi açtığı olaylarda bir uzman çavuş ve çok sayıda taraftar yaralandı.

Yeni Şafak
16:13 - 2/04/2017 Pazar
Güncelleme: 16:58 - 2/04/2017 Pazar
IHA
Kavgada çok sayısa taraftarla bir uzman çavuş taşla başından ve kolundan yaralandı.
Kavgada çok sayısa taraftarla bir uzman çavuş taşla başından ve kolundan yaralandı.

Darende’nin Medişey Mahalesi’nde yaşanan olaylarda taraftarlar birbirlerine taş ve sopalarla saldırdılar. Bir uzman çavuş kafasına gelen taşla yaralanırken, jandarma olayları ayırmak için havaya uyarı ateşi açtı.

Olayın ardından taraftarlar jandarma kontrolünde ilçeyi terk ederken, akaryakıt istasyonunda çok sayıda boş kovan toplandı. Olayın meydana geldiği benzin istasyonu sahibi Cemal Korkut ve Güdül Mahalle Muhtarı Erdal Çaptuğ olay anıyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Uzman çavuş başına gelen taş ile yaralandı

Elazığlı taraftarların benzin istasyonunda Malatyalı taraftarları beklediğini söyleyen Güdül Mahalle Muhtarı Çaptuğ, "Elazığsporlu taraftar istasyonda bekliyorlardı. Asker geldi, 'tüm taraftar otobüslerini toplayıp götürelim' dedi. Malatyaspor’a ait 4 otobüs geldi. O sırada Elazığspor taraftarları koşmaya başladı. Asker havaya ateş açtı ama kimse durmadı. Sonra taraftarlar birbirine girdi. Taraftarlar o arada birbirlerine taş atmaya başlayınca uzman çavuş başına gelen taş ile yaralandı. Taşın nereden geldiğini görmedik. İki taraf da taş atıyordu. Komutan arada olduğu için büyük bir taş başına isabet etti. Birkaç askerin de sağına soluna taş değdi. Taraftarları ayırdık, araca binerken bir Elazığspor taraftarını Malatyaspor taraftarları yakaladı. Tartaklamaya başladılar, sonra biz ellerinden aldık. Benzin istasyonuna sakladık. Sonra ambulans gelerek yaralıları hastaneye götürdü. Daha sonra jandarma kontrolünde yola çıktılar" ifadelerini kullandı.

Kavga sonrasında taraftarlar jandarma kontrolünde Malatya’ya hareket etti. Yaralılar Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak müdahale edildi. Güvenlik güçlerinin zamanında gelmesi sonucunda çok üzücü olaylar olmadan önlendi.


Terör saldırısı sanıldı

Taraftarların kavga ettiği akaryakıt istasyonunun sahibi Cemal Korkut ise, "Olayın yaşandığı Medişeh Mahallesi'nde silah seslerini duyan vatandaşlar bir anda terör saldırısı olduğu şüphesine kapıldı ve silah seslerinin olayı engellemek için güvenlik güçlerinin havaya ateş açtığını öğrenince rahat bir nefes aldılar. Darendeliler ilçede huzursuzluk oluşturan taraftarlar arasındaki kavgayı kınıyor. İki komşu olan takımın taraftarlarına bu olaylar yakışmadı. Biz şampiyonluğa gidiyoruz. Elazığ'ın bir iddiası yok. Bu gerginlik, güvenlik güçlerinin zamanında gelmesi sonucunda çok üzücü olaylar olmadan önlendi" diye konuştu.


#Elazığspor
#Malatyaspor
7 yıl önce