|

Malatya tokadı

Yeni Malatyaspor deplasmanına lider giden Galatasaray, etkisiz bir oyunun ardından rakibine 3 puan bıraktı ve zirvedeki koltuğunu kaptırdı. Ev sahibi takım Pereira ve Boutaib ile sonuca giderken, Ndiaye'nin tek golü sarı-kırmızılılara yetmedi. Galatasaray, bu skorla Süper Lig'de üst üste 4 deplasman maçından da yine puan çıkartamadı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:27 - 18/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray Malatya'ya  2-1 yenilerek liderliği Başakşehir'e kaptırdı.
Galatasaray Malatya'ya 2-1 yenilerek liderliği Başakşehir'e kaptırdı.

Galatasaray, Süper Lig'in 16. haftasında konuk olduğu Yeni Malatyaspor maçından mağlubiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz hafta Akhisarspor'u yenerek liderlik koltuğunu geri alan sarı-kırmızılılar, Yeni Malatyaspor'a 2-1 kaybedince 32 puanda kaldı ve zirveyi 1 puan farkla tekrar Başakşehir'e kaptırdı. Ev sahibi takım ilk yarıda Michael Pereira ve Khalid Boutaib'in golleriyle 3 puana ulaşırken, Galatasaray'ın tek sayısı Badou Ndiaye'den geldi.

Ev sahibi Yeni Malatyaspor karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. 7. dakikada Aytaç Kara'nın ortasına iyi yükselen Turgut Doğan Şahin'in kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 16. dakikada Aly Cissokho'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasını penaltı noktası üzerinden Jason Denayer kafa vuruşu ile son anda uzaklaştırdı. 24'te Linnes'in soldan ceza alanına gönderdiği topu penaltı noktası üzerinde Ndiaye kontrol etmek istedi ancak açılan topta araya Mina girdi ve kontrolü sağladı. 35'te Sofiane Feghouli, frikikte kaleyi düşündü ancak top kalenin üzerinden dışarı çıktı. 38'de Cissokho'nun soldan ortasına hareketlenen Michael Pereira'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0. Oyunun ilk yarıdaki hakimi olan Yeni Malatyaspor 5 dakika sonra 2. golü buldu. 43'te Aytaç Kara'nın kullandığı köşe vuruşunda, Galatasaray savunması arasından sıyrılan Boutaib kafa vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi: 2-0.


İkinci yarıda kontra atak futboluna dönen Malatyaspor, ilk gol girişimini 54. dakikada yaptı. Azubuike'nin ceza sahası dışından çektiği şutta kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti. 72'de Dening ceza sahası içine topla girip şutunu çekti ancak top kaleci Fernando Muslera'da kaldı. 74'te sağ kanattan kullanılan serbest vuruş sonrasında Gomis'in sağ çaprazdan şutuna Feghouli dokundu. Topu, arka direkte Badou Ndiaye tamamladı ve farkı 1'e indirdi: 2-1. 89'da Ndiaye yaklaşık 25 metreden şansını denedi ama top kaleci Ertaç'ta kaldı. 90'da Galatasaray atağında sağdan altı pas içine Sofiane Feghouli'nin gönderdiği pası Eren Derdiyok'tan önce Sadık uzaklaştırdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, sonuca giden taraf ev sahibi oldu.


İsrail'e ortak tepki
KUDÜS BİZİMDİR

Malatyaspor-Galatasaray maçı öncesinde ev sahibi takım taraftarları Kudüs için 3 boyutlu koreografi gerçekleştirdi. Yeni Malatya Stadı'nda oynanan maç öncesi Evkur Yeni Malatyaspor taraftarları, güney kale arkası tribününde Mescid-i Aksa'nın 3 boyutlu görselinin yer aldığı ve üstünde "Kudüs bizimdir" yazan koreografi yaptı. Taraftarlar koreografilerinde İsrail askerleri tarafından gözleri bağlanarak gözaltına alınan ve Kudüs direnişinin sembolü olan 16 yaşındaki Filistinli Fevzi El Cüneydi'ye de yer verdi. Ayrıca müsabaka öncesi iki takım taraftarları, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi. Taraftarlar, "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük" ve "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" şeklinde tezahürat yaptı.

Yönetim tam kadro maçta

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve eşi Mesude Özbek'in yanı sıra yöneticiler Nasuhi Sezgin, Cengiz Özyalçın, İsmail Sarıkaya, Eşref Alaçayır, Ural Aküzüm, Tarık Taşar ve Alper Narman, Malatya'da takımı yalnız bırakmadı. Sezon başında uğur yaparak maça gitmeyen Dursun Özbek, bir süre önce bu tutumundan vazgeçmiş, karşılaşmaları tribünde izlemeye başlamıştı.

#Dursun Özbek
#Nasuhi Sezgin
#Cengiz Özyalçın
#Galatasaray
6 yıl önce