|

Manisa'ya 'Mesir Halk Koşusu' geliyor

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, bu yıl 475’incisi büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen Uluslararası Mesir Festivali’ne önümüzdeki yıl Uluslararası Mesir Halk Koşusu’nu hayata geçirmeyi planladığını söyledi.

Yeni Şafak
12:31 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:35 - 27/04/2015 Pazartesi
IHA

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak ilk kez Mesir Festivaline katıldığını kaydeden Dr. Savaş Duman, “Çok mutluyum. Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Uluslararası anlamda olması da çok hoşuma gitti. Farklı ülkelerden farklı kültürlerin burada sergileniyor olması çok güzel. Şehzadeler Şehri Manisa'mıza da hayırlı olmasını diliyorum. Burada anane, gelenek ve göreneklerin gösteriliyor olması, tarihimizin yaşatılıyor olmasının yanında bunları gençlerimizin görmesi açısından beni ayrıca mutlu etti” dedi.



Bu yıl bazı güvenlik şartlarından dolayı hayata geçiremediği Mesir Halk Koşusu'nu önümüzdeki yıl hayata geçirmeyi planladığını anlatan Duman, şunları söyledi:



“Önümüzdeki yıl inşallah bir halk koşusuyla bunu pekiştirmeyi istiyorum. Nasıl İstanbul'da bir Avrasya Maratonu oluyorsa burada da bir Mesir Halk Koşusu yapma dileğim var. Bu sene bazı emniyet şartlarından dolayı bunu gerçekleştiremedik. İnşallah önümüzdeki yıl bunu gerçekleştiririz.”



#manisa
#mesir
#mesir halk koşusu
9 yıl önce