|

Marsilya'dan şok karar

Fransa Ligue 1’in köklü ekiplerinden Marsilya sahibi ve başkanı olan Margarita Louis-Dreyfus, mavi beyazlı kulüp taraftarlarını sarsan bir karar aldı.

Yeni Şafak
15:49 - 16/04/2016 Saturday
Güncelleme: 12:57 - 16/04/2016 Saturday
Diğer

Fransa Ligue 1'in en köklü ekiplerinden Marsilya kulübünün sahibi ve başkanı olan Margarita Louis-Dreyfus, mavi beyazlı kulüp taraftarlarını şok eden bir karar aldı.



Fransa'nın güneydoğu'sunda bulunan bir liman şehri olan Marsilya'nın, tüm dünya tarafından yakından tanınan aynı adlı takımı satılığa çıkarıldı. 1899 yılında kurulan ve Fransa Ligue 1 tarihinin en çok kupa kaldıran takımı unvanına sahip olan Marsilya satılıyor.





Tarihinin en başarısız sezonlarından birini yaşayan kulüp, bitime 5 haftanın kaldığı Ligue 1'de 40 puanla 14. sırada bulunuyor. Küme düşme hattıyla arasında yalnızca 6 puan bulunan takımın taraftarları, haftalardır bazı internet sitelerinde teknik direktör Michel'e ve oyunculara tepkilerini dile getiriyor.



İkinci el satılık eşya sitesinde 'satılık futbolcu' ilanı

Marsilya'nın tutkulu taraftarları çeşitli ikinci el malzeme ve eşyaların satıldığı internet sitelerine ilan verip, Marsilyalı futbolcuların satılmaları konusunda protestolarını icra ediyorlar. Kulüp başkanı olan Margarita Louis-Dreyfus'a da, uzun zamandır yakın çevresi tarafından “kulübü sat” çağrılarının yapıldığı biliniyor. Geçmiş dönemde Suudi iş adamlarıyla satış konusunu görüşen Margarita, bu görüşmelerden sonuç alamadığı için, kararını ertelemişti.



Fransa'da satış bedeli olarak en az 250 milyon euro civarı rakamlar telaffuz ediliyor. Çıkan dedikodulara göre, yakın zamanda Ortadoğulu yatırımcılar yeni bir teklifle Margarita Louis-Dreyfus'un kapısını çalacak.





#Futbol
#Marsilya
8 years ago