|

Masa tenisinde kupa Beşiktaş'ın

Masa Tenisi 2016 Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşan takım Beşiktaş oldu. İstanbul Tozkoparan Spor Salonunda düzenlenen Türkiye Kupası'nda katılan 23 takım arasından sıyrılan Beşiktaş, finalde Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupayı müzesine götürdü.

Yeni Şafak
18:53 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:03 - 21/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Rio Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etme hakkı kazanan Milli sporcu Ahmet Li'yi transfer ederek kadrosunu güçlendiren Beşiktaş, Süper Lig üçüncülüğünü Türkiye Kupası birinciliği ile taçlandırdı. Siyah-beyazlılar, grup maçlarında Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Sivas Gençlik takımlarını yenerek ikinci tura yükseldi. İkinci turda Giresun'u da set vermeden yenen Beşiktaş, çeyrek finalde Sarkusyan'ı 3-1, yarı finalde iseİstanbulBüyükşehir Belediyesi'ni 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde geçen yılın kupa birincisi ve bu yılın Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Kara Kartal 2016 Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.





Kupaya renk kattık



Olimpiyat sporcusu Ahmet Li'yi renklerine bağlayarak hem Süper Lig'e hem de Türkiye Kupasına renk kattıklarını söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Sabahattin Sabrioğlu ''Ülkemizi Rio Olimpiyatlarında temsil edecek olan Ahmet Li ile sezon başında anlaşmıştık. Ancak kendisi Olimpiyat biletini alamaya garantileyinceye kadar yurt dışı turnuvalara katılacağını söyledi. Olimpiyat biletini alınca da kendisini renklerimize bağladık. Yalova'daki Süper Lig sezon final etabında Ahmet Li ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. 7'de 7 yaparak sezonu üçüncü tamamladık. Türkiye Kupası'nın da en büyük favorisiydik. Ancak maçlar hiç kolay geçmedi. Çok zorlu maçlar oynadık. Kupaya renk kattığımızı düşünüyorum. Beşiktaş masa tenisi şubesini açmasından bu yana en anlamlı kupayı kazandık. Ayrıca bu başarıyı futboldaki Süper Lig şampiyonluğu ile aynı zamana gelmesi, kulübümüzü çok mutlu etti. Başta başkanımız Fikret Orman olmak üzere bize desteklerini esirgemen tüm idarecilerimize teşekkür ederiz'' dedi.





#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Masa Tenisi
8 yıl önce