|

Mathias Olivera transferinde Muslera referansı

Galatasaray'ın sağlık kontrollerinden geçirdiği 19 yaşındaki Uruguaylı sol bek Mathias Olivera'nın transferinin perde arkası aralanıyor. Uruguay U20 takımında dikkat çeken futbolcuya, Fernando Muslera'nın referans olduğu ortaya çıkarken Olivera'nın yeni alınacak sol beke alternatif olarak ileriye dönük bir yatırım olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
16:41 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 17:52 - 18/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Mathias Olivera transferinde sarı kırmızılı yönetime yardımcı oldu.
Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Mathias Olivera transferinde sarı kırmızılı yönetime yardımcı oldu.

Galatasaray'ın sürpriz bir şekilde sağlık kontrollerinden geçirdiği sol bek Mathias Olivera'nın Fernando Muslera'nın referansları doğrultusunda transfer edildiği ifade edildi. Uruguay'ın U20 kadrosunda dikkat çeken futbolcunun scout ekibi tarafından da uzun süredir takip edildiği aktarıldı.

Sol bek transferi bitmedi

Galatasaray'ın Olivera hamlesinin "sol bek transferi bitti" şeklinde yorumlanmaması gerekiyor. 19 yaşındaki futbolcuyu geleceğe yatırım olarak gören sarı kırmızılı yönetim, sol bek arayışlarını sürdürecek. Genç futbolcuyu sezon boyunca U21 takımında da kullanacak olan Galatasaray teknik heyeti, Olivera'yı bazı müsabakalarda ise A Takım'da değerlendirecek.

Fernando Muslera etkisi

Galatasaray'da uzun yıllardır Selçuk İnan'ın ve takımdan ayrılan Wesley Sneijder'în transferlerde etkisi olduğu ifade ediliyordu. Aslında bu transferde en dikkat çeken konu Fernando Muslera'nın Olivera ismine referans olması. Uruguaylı file bekçisi, son yıllarda başarılı sonuçlar alan Uruguay U20 takımındaki bazı futbolcularla ilgili scout ekibinin izlediği isimlere yönelik görüşlerini paylaşıyordu.

Milli takım performansı dikkat çekici

Olivera, Galatasaray scoutlarının radarına U20 Dünya Kupası'nda girdi. U20 Dünya Kupası'nı 4. tamamlayan Uruguay'ın en fazla top kapan (16) ve ikili mücadele kazanan (48) defansı olan futbolcu, bu anlamda dikkatleri üzerine çekti.


#Galatasaray
#Mathias Olivera
7 yıl önce