|

'En tasarruflu' Facebook: Facebook Lite

Facebook, kota sıkıntısı yaşayan kullanıcılara yönelik 'tasarruflu sürüm' yayımladı. İndirmek isteyenleri içeriye alalım.

Yeni Şafak
09:31 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 17:03 - 6/06/2015 Cumartesi
Diğer

Facebook'un standart uygulamasının pek de veri dostu olduğu söylenemez. Her an akış tazelenmesi, o haberden bu habere bitmeyen yolculuklar ve tabii paylaşımlar vs. derken aylık kotamızdan da ciddi bir şekilde götürüyor.



Diğer taraftan da arka planda çok bellek tüketmesi, zamanla şişkinlik yaratması gibi sebeplerden ötürü özellikle giriş seviyesi (hatta alt-orta seviyeyi de dahil edebiliriz) modellerde de performans sıkıntısı yaşatıyor. Dahili bellekten yedikleri de cabası...



İşte bu sorunun önüne geçmek için kolları sıvayan Facebook ekibi, Facebook Lite ismi altında sadece 1MB'lık yer kaplayan tasarruf odaklı bir sürüm yayımladı. İsminden de belli olduğu gibi amaç yukarıda belirttiğimiz sıkıntıların önünü alabilmek. Bunun için de haber kaynağı akışı, durum bildirgeleri, fotoğraflar, bildirimler gibi temel özellikler haricinde kalan özelliklerde kırpıntıya gidilmiş.



İndirmek isteyenleri

'e alalım. Aklınızda olsun, eğer 'cihazınızla uyumsuz' uyarısı verirse, harici bir kaynaktan .apk dosyasını bulup kendiniz de yükleyebilirsiniz.




#sosyal ağ
#facebook
#facebook lite
9 yıl önce