|

Mehmet Demirkol derbinin kilit ismini açıkladı

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Pazar günü oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Demirkol, yaptığı değerlendirmelerde derbinin kilit ismini de belirtti.

Yeni Şafak
19:05 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 19:18 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde değerlendirmelerde bulundu.
Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Ntv Spor'da yayınlanan Spor Servisi programında gündemi değerlendirdi. Pazar günü oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe maçı hakkında konuşan Demirkol, derbinin kilit ismi hakkında sürpriz bir tahminde bulundu.

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamalarından öne çıkanlar;
  • “Galatasaray’ın çok iyi hücum hattı, iyi bir orta sahası var. Seyirci avantajı zaten var. O yüzden Fenerbahçe bu maçı kazanabilir. Derbi böyle bir şey. Defalarca tam tersi durumların olduğunu gördük. Derbiler için skor tahmini yapmak imkânsız. Derbiler öyle maçlar. Fenerbahçe’nin evinde oynadığı maçlarda ciddi üstünlüğü var ama deplasmanda durum öyle olmayabiliyor. Topun oyunda kalma süresiyle maçın favorisinin kim olduğuyla bağlantısı olacaktır. 50 dakikayı bulursa Galatasaray favori olur. Diğer türlü Fenerbahçe ortak olacaktır. Gomis ile Fenerbahçe savunması arasında maç geçerse Galatasaray öne geçer. Fenerbahçe savunması açık veriyor. Fenerbahçe de oyunu oradan uzak tutmak isteyecektir."
Derbinin kilit ismini belirledi
  • "Galatasaray’ı zorlayan ekipler savunma beklerini çıkartmayan takımlar. En azından maçın belirli bölümlerinde öyle. Kanat bekleri, hücumun birer parçası olduğunda iş zorlaşıyor. Geçen sene bu zamanlarda bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim. Bunun sebebi de Tolga. Ndiaye’nin yaptığı baskının anlamlı olmasına yardımcı oluyor. Her bölgeye katkı sağlamış oluyor. Fenerbahçe, bu oyuncuları çıkartmamak üzerine bir oyun planlayacak mı? Bu önemli. Aykut Kocaman, göbeğe, savunmanın arkasına kaçacak bir plan üzerinde duruyor olabilir. Galatasaray, Tolga ile oynarsa Fenerbahçe için zor olur. O presi nasıl aşacaklarını bilmiyorum. Galatasaray’da 1 oyuncu tercihiyle bütün oyunu değiştirebiliyorsun. Tolga’nın öndeki pres gücünü beğendik. Sol önde oynadığı zaman öyle. Selçuk’u onun yerine koyduğunda farklı, Rodrigues’i koyduğunda bambaşka bir oyun ortaya koyuyorlar. Tolga yoksa pres yapmak zorlaşıyor. Gomis’in ön alanda yaptığı baskıya destek vermek ve gol atmak önemli. Tolga’nın Tolga olduğunu unutalım. Diyelim ki Müller… Attı zaten golleri. Müller de atıyor. Acayip bir pres yapıyor. Tolginho olsaydı? O zaman dersin ki bu adam nedir? İşin psikolojik ve algı olayı bu. Tolga’dan başka bir seçenek yok. Adamın içinden Gerrard çıktı."

#Mehmet Demirkol
#Galatasaray
#Fenerbahçe
6 yıl önce