|

Mehmet Demirkol'dan Aziz Yıldırım'a altyapı sorusu

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı altyapı konusunda sert bir dille eleştirdi. Demirkol, "Aziz Yıldırım 'oyuncu yetişmiyor' diyor. 20 yıldır başkansın bir tane çıksın. Bunu da TFF mi yapsın?" diye konuştu.

Yeni Şafak
12:58 - 16/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:12 - 16/01/2017 Pazartesi
Diğer
Mehmet Demrikol, Aziz Yıldırım'ın Adanaspor maçı sonrası hakemler ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi.
Mehmet Demrikol, Aziz Yıldırım'ın Adanaspor maçı sonrası hakemler ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Süper Lig'de yaşanan hakem hataları ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Mehmet Demirkol, 2-2 biten Fenerbahçe-Adanaspor maçı sonrası Aziz Yıldırım'ın yapığı açıklamaları da eleştirdi.




NTV Spor yorumcusu Demirkol'un açıklamaları şöyle;


"Ligi Kulüpler birliği yönetmeli"

  • "Bu işin yöntemi çok basit bellidir. Yani ben 15-20 yıldır tekrar ediyorum bir kez daha edeyim. Ligi Kulüpler Birliği'nin yönetmesi gerekir. Başakşehir Kulübü nasıl yönetiliyorsa, o kulübün modeli nasılsa bir sahibi var, ortakları var, CEO'su var. Liginde böyle bir sahibinin olması gerekiyor. Ligi böyle profesyonelin yönetmesi gerekiyor. Birisini seçeceğiz bir Fenerli bir Galatasaraylı, Beşiktaşlı Trabzonlu olsun onlarında Beşiktaşlı, Trabzonsporlu yardımcısı olsun böyle arpalığa dönüyor iş. Kim ne iş yapıyor belli değil. 3 kişi CEO olur pazarlama müdürü olur onların yardımcısı olur toplam 20 kişilik bir ekip olur ve onlar yönetir ligi. Kendin yönetirsin, kendin yönettiğin zaman da doğru hakemle çalışırsın doğru MHK ile çalışırsın."

"Rosetti'nin sorumluluğu ne?
"

  • "Şimdi soruyorum bizim hakemlerin mentörü kim, Rosetti değil mi? Rosetti'nin sorumluluğu ne? Yok. Yardımcı oluyorsa MHK olsun biz de onlardan hesap soralım. Yani Yusuf Namoğlu MHK başkanı, ona soruyoruz yeteneksiz diyor. Öbür taraf MHK atamaları yapmıyor diyor. Öbür taraf başkasını suçluyor. Bizim muhatabımız kim yani."

"20 senedir başkansın altyapıdan bir oyuncu çıkmadı"

  • "Aziz Yıldırım'ın haklı olduğu taraflar ve haksız olduğu taraflar var. Mesela Türk sporunun çok ciddi problemleri var oyuncu yetişmiyor. Yani 20 yıldır başkansın ya, yani altyapıdan bir tane oyuncu çıksın. Onu da federasyon mu yapacak yani. 19 yıl oldu bir tane altyapıdan oyuncu çıkmadı. 1 tane istiyorum ya... Fenerbahçe'de efsane olmuş bir isim... Tamam Semih Şentürk diyebilirler ama o da altyapı değil aslında... Yani bunu da Federasyon mu yapacak? Tabii ki yapsın eğitmen yetişsin ama 20 sene kendi başına yapman için yeterli bir süre. Bir ömür."






#Aziz Yıldırım
#Mehmet Demirkol
7 yıl önce