|

Mert G.Saray'a hayırlı olsun

Galatasaray'ın, Muslera'nın yedeği olarak düşündüğü Mert Günok için, Bursaspor Başkanı Ali Ay'dan açıklama geldi. Başkan Ay, “ Mert, çok iyi ve karakterli bir oyuncu ancak ikinci kaleci olarak bizim için yüksek bir maliyeti var. Biz de transferine izin verdik. Galatasaray'a hayırlı olsun” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:51 - 26/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Mert Günok
Mert Günok

Cenk Gönen'in İspanyol ekibi Malaga'ya transfer olmasının ardından Uruguaylı kaleci Muslera'nın arkasında yer alacak deneyimli bir file bekçisi için arayışlarını sürdüren Galatasaray'a, listelerine aldıkları Bursaspor'un kalecisi Mert Günok için, yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ali Ay'dan, sarı-kırmızılıları heyecanlandıran bir açıklama geldi. Mert Günok'un, Bursaspor ile sözleşmesinin gelecek sene sona ereceğini hatırlatan Ay, "Mert'in bize yıllık maliyeti 1 milyon 100 bin Euro'nun üzerinde. Mert, çok iyi ve karakterli bir oyuncu ancak ikinci kaleci olarak bizim için yüksek bir maliyeti var. Biz de kulübümüzün bütçesini düşündük ve transferine izin verdik” dedi. Ay, Galatasaray'ın Mert Günok'un transferi için kendilerine bir bonservis bedeli ödemeyeceğini anlatarak, "Bizim için transferinde bir sorun yok. Oyuncu, Galatasaray ile anlaşma sağladığı an ayrılacak" diye konuştu.

MERT'E CENK TARİFESİ

Sarı-kırmızılıların, 28 yaşındaki kaleci ile görüşmelerini de sürdürdüğü öğrenildi. Deneyimli file bekçisinin menajeri Batur Altıparmak ile 1 haftadan bu yana görüşen Galatasaray yönetiminin, Mert Günok için, takımdan ayrılan Cenk Gönen'in kontrat şartlarını önerdiği ifade edildi. Sarı-kırmızılıların, yıllık 1 milyon Euro'luk bir kontrat sundukları kaydedildi. Tecrübeli kaleci bu teklifi kabul ederse Galatasaray'da Muslera'nın yedeği olarak yer alacak. Futbola, Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'nin altyapısında başlayan Mert Günok, alt yapı ve A Takım da dahil olmak üzere 13 sene boyunca sarı-lacivertli takımın bünyesinde yer aldı. 28 yaşındaki kaleci, 2015-2016 sezonunda ise Bursaspor'un yolunu tuttu. 2 sezondur yeşil-beyazlı takımın formasını giyen Mert Günok, geçen sezon yeşil-beyazlı takımla çıktığı 7 resmi maçta 9 gol yedi.

#Galatasaray
#Mert Günok
#Bursaspor
7 yıl önce