|

Milletvekilleri maaşlarını takıma bağışladı

Spor Toto Basketbol Ligi takımları arasında en düşük bütçe ile başarılı bir performans sergileyen Muratbey Uşak Sportif'e kentte görülmemiş bir destek kampanyası başlatıldı. Milletvekilleri birer maaşını, birçok esnaf bir günlük hasılatlarının tamamını, öğrenciler de kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını kulübe bağışlama kararı aldı.

Yeni Şafak
13:05 - 8/12/2015 Salı
Güncelleme: 11:15 - 8/12/2015 Salı
AA

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 3. sezonunu geçiren ve bu sezon oynadığı 8 maçta aldığı 6 galibiyet ile zirvede yer edinen Uşak ekibi, yaşadığı sıkıntılara rağmen ligin dev bütçeli ekiplerini yenme başarısı gösterdi. Muratbey Uşak Sportif bu başarının yanında gündeme gelmeyen, federasyon tarafından getirilen transfer yasağı ve iki önemli oyuncusunun sakatlanarak kadro dışı kalması ile de sıkıntılı günlerin arifesine girerken, Uşak milletvekillerinin önayak olmasıyla takım adına kentte adeta seferberlik başlatıldı.



Banvit maçında ayağı kırılan, yaklaşık 8 hafta parkeden uzak kalacak olan D'angelo Harisson'a Beşiktaş maçında sakatlanan Yunus Akçay da eklenince oyuncu sayısı 8'e düşen takıma bir de transfer yasağı geldi. Bu gelişmeler üzerine Ak Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Ali Tunç kulüp yöneticileri ile bir araya gelerek basın mensuplarının karşına çıktılar. Kulübün yaşadığı sıkıntıları dinleyen milletvekilleri ilk alacakları maaşları Uşak Sportif'e bağışlama kararı alarak kentte bir sinerji oluştular. Sonrasında kentteki birçok esnaf bir günlük hasılatlarının tamamını kulübe verme kararını sosyal medya üzerinden duyurdu. Kentin takımına en anlamlı destek ise öğrencilerin kumbaralarında biriktirdiği harçlıkları takıma bağışlaması oldu. Birçok öğrenci yine sosyal medya üzerinden kendilerine basketbolu sevdiren ve Uşak'ı basketbol şehri yapan Ozan Bulkaz ve ekibine destek olmak için çağrıda bulundular.



Alim Tunç: Uşak'ın değeri Uşak Sportif'tir

Kulüp yöneticileri ile bir araya gelerek basın mensuplarına konuşan milletvekillerinden Alim Tunç, “Uşak'ımızı en iyi şekilde tanıtan takım Uşak Sportif takımıdır. Takımımız çok güzel galibiyetler elde ediyorlar ve gerçekten bir şehir ruhu ile birlikte hareket ediyorlar. Bizler de Uşak'ın vekilleri olarak buna bir öncülük yapmak istedik. Bizler maaşımızın birer ayını Uşak Sportif Kulübü'ne bağışlamak istiyoruz. Bizim gibi siyasi arkadaşlarımızın, esnaf ve sanayici kardeşlerimizin, belediye başkanımız, valiliğimiz hep birlikte olup bu takıma sahip çıkarak, en azından ekonomik sıkıntılarını ortadan kaldırmak istiyoruz. Uşak'ın sesini daha fazla duyurmak adına takımımıza destek çıkarak şampiyonluk bekleyebiliriz” dedi.



Mehmet Altay: Uşak Sportif, fedakar insanların takımıdır

Murat Bey Uşak Sportif Basketbol Takımı'nın kısıtlı imkanları ile birlikte çok büyük başarılara imza attıklarını dile getiren Ak Parti Milletvekili Mehmet Altay, "Bizler de bu şehirde yaşayan herkes olarak, kısıtlı kaynaklarla başarı hikayesini yaşıyoruz. Başarı hikayesi yazılırken ekonomik anlamda büyük zorluklar yaşanıyor. Kısıtlı imkanlarla takımımızın motivasyonunu hep yüksek tutan, teknik direktörümüze, kulüp başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Vatandaşlarımız tüm dünyada Uşak Sportif'in başarılarını görüyor. Fedakar insanlarımız bu takımı bu noktalara kadar getirdi. Bizlere düşen görev ise bu noktalara kadar gelen takımımızı bir basamak daha yukarıya taşımak olacaktır. Sayın Alim Tunç vekilimizin de ifade ettiği gibi, bizler de kendi imkanlarımız ve bütçelerimiz çerçevesinde takımımıza destek olmak istiyoruz. Uşaklı esnaflarımızdan da takımımıza destek bekliyoruz” diye konuştu.



Arif Akçakaya: Kulüp bütçemiz çok düşük

Spor Toto Basketbol Ligi'nde başarı göstermenin çok önemli olduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Arif Akçakaya ise, “Böyle bir kıvılcımı, böyle bir meşaleyi ilk olarak vekillerimiz yaktığı için teşekkürlerimi iletiyorum. Biz çok küçük bütçelerle bu ligde kalmaya gayret gösteriyoruz. Varlığımızı bu ligde kanıtladık. Bu ligde kalmak çok zordur. Bizim cumartesi günü oynadığımız Beşiktaş maçında kulübümüzün bütçesi, Beşiktaş'taki 1 oyuncunun bedeli bile etmiyor. 1 sakat oyuncumuz vardı, şimdi ise 2 oyuncumuz sakat durumda. Kulübümüze destek olan tüm Uşaklı kardeşlerimize de teşekkürlerimizi iletiyorum. Şampiyon olabilmemiz için arkamızda çok büyük destek olması gerekiyor. İnşallah Uşak halkından bu desteğin geleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

#uşak sportif
#basketbol
#Alim Tunç
#Mehmet Altay
#destek
8 yıl önce