|

Milli Eğitim Bakanlığı'na sürpriz başvuru

Türkiye Bilardo Federasyonu, bilardonun okullarda seçmeli ders olarak okutulması için Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimde bulundu.

Yeni Şafak
13:48 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:58 - 26/11/2015 Perşembe
AA

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, bilardonun okullarda "seçmeli ders" olarak okutulması için Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimde bulunduklarını söyledi.



Ercan, Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın 3. etap müsabakaları için geldiği Kayseri'de yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda daha çok kıraathanelerde ve insanların ailesiyle gidemeyeceği mekanlarda oynanan bilardoyu elit bir spor haline getirmek için mücadele ettiklerini ve bu konuda önemli mesafe katettiklerini belirtti.



'Milli takımlar bazında dünya şampiyonu olduk'

Türk bilardosunun dünyada çok saygın bir yer edindiğini ve gerek milli takım düzeyinde gerekse bireysel sporcular açısından dünyada ilk 3 içinde olduklarını dile getiren Ercan, şöyle devam etti:



"Bilardoda milli takımlar bazında dünya şampiyonu olduk, Avrupa Kulüpler Şampiyonası birincisiyiz. Yani şu anda futbolda Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih gibi dünya devlerinin elde ettiği Avrupa Kulüpler Şampiyonu unvanını biz bilardoda yaşadık. Dünya şampiyonalarında ya birincilik ya ikincilik gibi başarılar elde ediyoruz. Milli takımlar bazında defalarca dünya şampiyonluğumuz var. Bu sene 16 tane uluslararası madalya kazandık. Bunlar bizim için çok büyük onur ve gurur kaynağı."



#Türkiye Bilardo Federasyonu
#seçmeli ders
8 yıl önce