|

Milli güreşçiye ilginç tedavi

Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp'e sülük tedavisi uygulanıyor.

Yeni Şafak
11:31 - 2/02/2016 Salı
Güncelleme: 09:41 - 2/02/2016 Salı
AA

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası 34. Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Grekoromen Güreş Turnuvası'nı sağ baldırında yaşadığı sakatlık nedeniyle yarıda bırakan mili güreşçi, sülükle tedavi ediliyor.Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil edecek Rıza Kayaalp, yaptığı açıklamada, sülük tedavisinden olumlu sonuç aldıklarını söyledi. Daha önce kolunda ve dizinde yaşadığı sakatlıklarda da aynı yönteme başvurduğunu belirten Rıza, "Yaklaşık 2 yıldır bu tedaviyi tercih ediyorum. Çok büyük faydasını gördüm" dedi. Milli sporcu, İstanbul'daki turnuvada sağ baldırında kas yırtılması ve ödem oluştuğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:



"Daha önce de bu sakatlıkla antrenmanlarda birçok kez karşılaştım. Ancak ilk kez maçta yaşadım. Sülükten daha önce çok fayda gördüğüm için yine aynı tedaviyi uyguluyoruz. Şu an bile kendimi rahatlamış hissediyorum. Birkaç gün sonra daha iyi sonuç alırız. Dinlenme süreciyle birlikte bir hafta sonra antrenmanlara başlarım."



Rıza, sülük tedavisi nedeniyle sakatlığının iyileşme sürecinin hızlandığını kaydetti.



ASKİ Spor Kulübü Masörü Erol Sarıtaş ise sülüğün ağzında 120'ye yakın enzim bulunduğuna dikkati çekti. Sakatlığın bulunduğu bölgeye göre sülük tedavisi uyguladıklarını anlatan Sarıtaş, "Kas kasılması, yırtılması ve ödemler gibi çok sayıda sakatlıklarda sülükleri kullanıyoruz. Spor sakatlıklarında çok fazla verim alıyoruz. Hem sakatlığın iyileşme süreci hızlanıyor hem de sporcular kesin sonuçlar alıyor" diye konuştu.

#Rıza Kayaalp'
#milli güreşçi
#sülük tedavisi
#sakatlık
#2016 Rio Olimpiyatları
8 yıl önce