|

Milli hüsran

Türkiye, 2018 Dünya Kupası'na katılma yolundaki kritik maçta Eskişehir'de İzlanda önünde dağıldı. Son maçlar öncesi finallere katılma şansını yitiren Milli Takım, Pazartesi günü Finlandiya ile formalite maçına çıkacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2017 السبت
Güncelleme: 04:39 - 7/10/2017 السبت
Yeni Şafak
​A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti.
​A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti.

A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki 9. maçında Eskişehir'de karşılaştığı İzlanda'ya 3-0 mağlup olarak Rusya'ya gitme umutlarını tüketti. Rakibi karşısında pozisyon bulmakta dahi zorlanan Millilerimiz; Gudmundsson, Bjarnason ve Arnason'un gollerine engel olamadı. 5. dakikada Sigurdsson'nun ceza yayı önünden kaleye gönderdiği sert şutta Volkan Babacan topu son anda kornere çeldi. Milli takımımız oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya çalışsa da, İzlanda tek paslarla seri şekilde kalemize indi. Dakikalar 32'yi gösterdiğinde Bödvarsson'ın çizgiye inerek arka direğe gönderdiği topu Gudmundsson'un uzak köşeden ağlarla buluşturdu. Golün ardından bir türlü toparlanamayan ay-yıldızlı ekibimiz savunma hatalarını arka arkaya yaptı. 39'da Bödvarsson'un defansı ekarte ederek verdiği ara pasını iyi takip eden Bjarnason, sol çaprazdan iyi bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. İkinci yarıya maçı çevirme umuduyla çıkan A Milli Takım, İzlanda'nın etkili çıkışlarına engel olamadı. Dakikalar 49'u gösterdiğinde Arnason, soldan gelen topu altı pas içerisinde ağlarımıza gönderdi ve hem maça hem Dünya Kupası'na dair bütün umutlarımızı tüketti.


Tribünler kırmızı beyaz

Türkiye'nin İzlanda ile oynadığı maçta Yeni Eskişehir Stadı'nı tamamen dolduran taraftarlar 90 dakika boyunca takıma büyük destek verdi.

TFF, karşılaşma öncesinde taraftarlara Türk bayrağı dağıttı. Yeni Eskişehir Stadı'nın koltukları Türk bayraklarıyla donatıldı. Stadın doğu tribününün üzerine "Dünya Kupası yolunda 80 milyon yanında", kuzey ve güney tribünlerine de "Sen tribünde ay, miller sahada yıldız olsun" pankartları asıldı. Seremoni sonrasında doğu tribününde üzerinde "Dünya Kupası yolunda 80 milyon yanında" yazılı dev Türk bayrağı açıldı. Stat dışındaki etkinlik alanlarında da Türk bayrakları futbolseverlere verildi. İzlanda karşılaşması öncesinde Milli Takım Taraftar Kulübü, çeşitli etkinlikler düzenledi. Yeni Eskişehir Stadı önünde etkinlik alanına kurulan sahnede konserler ve DJ performansının yanı sıra çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.


Arda 100. maçında protesto edildi

Arda Turan, İzlanda maçıyla birlikte A Milli Takım formasıyla 100. maçına çıktı. A Milli Takım formasını ilk olarak 16 Ağustos 2006'da, 19 yaşındayken Lüksemburg ile deplasmanda oynanan özel maçta giyen Arda, geride kalan 11 yılda 99 kez ay-yıldızlı formayı giymişti. İzlanda maçı ile "dalya" diyen deneyimli futbolcu, Türk futbol tarihinde A Milli formayı 100 kez giyen 4. oyuncu unvanını da elde etti. Arda'ya 100. maç nedeniyle TFF Başkanvekili Ali Dürüst tarafından maç öncesinde plaket verildi. Yıldız futbolcuya, tribünleri dolduran taraftarlar da alkışlarla destek verirken bazı taraftarlar da ıslıkladı.

Lucescu tribünden izledi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, FIFA'dan aldığı 1 maç men cezası nedeniyle İzlanda karşısında takımın başında yer alamadı. Türkiye'nin deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 mağlup olduğu maç sonunda hakemleri soyunma odası koridoru önünde bekleyen Rumen teknik adam, telefonundan hakemlere pozisyonları göstermiş ve verilen kararlara tepkisini ortaya koymuştu. Lucescu'nun tribünden takip ettiği mücadelede, yardımcı antrenör Tayfur Havutçu saha kenarındaydı. Rumen teknik adam, Finlandiya deplasmanında ise yedek kulübesindeki yerine geçebilecek.

  • Şehit çocukları sporla gülümsedi
  • Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, şehit çocukları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklar için “Spor ile Hayata Gülümse” projesi kapsamında Rize'den gelen çocuklar, Türkiye-İzlanda maçını tibünden izledi. Projede yer alan çocuklar Eskişehir'in tarihini, kültürel yerlerini öğrenmesi adına çeşitli etkinliklere katıldı. Projeye Türkiye Futbol Federasyonu, Basketbol Federasyonu ve Voleybol Federasyonu ile farklı branşlardaki spor kulüpleri, destek veriyor.

Emre, Tugay Kerimoğlu'nu geçti

37 yaşındaki Emre Belözoğlu, İzlanda maçında görev alarak, 94 kez ay-yıldızlı formayı giyen Tugay Kerimoğlu’nu geride bıraktı. 3 yıl aradan sonra milli formayı giyen deneyimli futbolcu, Ukrayna karşısında ilk 11’de sahaya çıkmış ve Tugay’ı yakalayarak listede 5. sıraya kadar yükselmişti.

#Milli Takım
#İzlanda
#Dünya Kupası
٪d سنوات قبل