|

Milli Takım efsanesi vefat etti

Türkiye Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası Finalleri tarihindeki ilk golünü atan Galatasaray'ın efsane isimlerinden Suat Mamat, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
15:44 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:58 - 3/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bugün hayata gözlerini kapatan Mamat için Galatasaray ve Türkiye Futbol Federasyonu da internet sitesi üzerinden başsağlığı mesajı yayımladı.



Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, 'Eski milli futbolcularımızdan Sayın Suat Mamat'ın vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, Türk futboluna ve camiamıza başsağlığı dileriz' denildi.






Suat Mamat'ın kariyeri

1930 yılında dünyaya gelen Suat Mamat sırasıyla Ankara Demirspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Vefa takımlarının formasını giymişti. Galatasaray'da 4, Beşiktaş'ta ise 2 şampiyonluk yaşayan Mamat, röveşata da dahil olmak üzere farklı şekillerde yaptığı fantezi gol vuruşlarıyla ünlüydü.



Dünya Kupası'nda ilk golümüz Mamat'tan

Mamat, 27 kez A Milli formayı giydi ve bu karşılaşmalarda 5 gol kaydetti. İlk maçı 14 Mart 1954'te İspanya ile oynanan Dünya Kupası eleme müsabakasının rövanşı oldu. Türkiye'nin kura ile kazandığı play-off maçında da oynayan futbolcu, 1954 FIFA Dünya Kupası finallerine katılan kadroda yer aldı. Mamat'ın 17 Haziran 1954'te oynanan Almanya maçında attığı gol Türkiye Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası tarihindeki ilk golüdür.



Mamat, Burhan Sargun ve İlhan Mansız'la beraber Dünya Kupalarında en çok gol atan üç Türk futbolcudan biri olmuştur.









#suat mamat
#galatasaray
#vefat
#milli takım
8 yıl önce