|

Milli Takım tarih yazdı

Sualtı Ragbi Genç Milli Takımı, ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Yeni Şafak
17:30 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:36 - 14/11/2016 Pazartesi
AA
Milliler ,Gençler Sualtı Şampiyonası'da Avrupa şampiyonu oldu.
Milliler ,Gençler Sualtı Şampiyonası'da Avrupa şampiyonu oldu.

Sualtı Ragbi Genç Milli Takımı, Norveç'in Sandefjord kentinde 11-13 Kasım tarihlerinde düzenlenen Dünya Sualtı Aktiviteleri Federasyonu (CMAS) Açık Avrupa ve Avrupa Gençler Sualtı Şampiyonası'na tarihi bir başarıya imza atarak altın madalya kazandı.



Tarkan Laleli'nin antrenörlüğünü yaptığı ve 13 sporcudan oluşan milli takım, Almanya'yı 3-0, Finlandiya'yı 10-0, Danimarka'yı 22-0 yenerek gruptan çıktı. Milli sporcular, yarı finalde Norveç'i 10-1 yenerek finalde Almanya'nın rakibi oldu. Grup maçlarında yendiği rakibiyle normal sürede 1-1 berabere kalan milliler, altın golle rakibini geçerek ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.



Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, federasyon tarihinde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.



Avrupa Şampiyonası öncesinde milli takımdan başarı beklediklerini vurgulayan Özen, şunları kaydetti:



  • "Kafile başkanımızı, antrenörümüzü ve milli takımımızın her bir sporcusunu ayrı ayrı tebrik ediyorum. Tarihi bir ilke, tarihi bir başarıya imza attılar. Bayrağımızı madalya kürsüsünün en üst basamağında dalgalandırarak sualtı topluluğumuza ve ülkemize büyük bir sevinç yaşattılar. Son 1 yılda sualtı branşlarında elde ettiğimiz başarılar, Türk sualtı sporlarını dünya çapında bir marka haline getirdi."

#Sualtı Ragbi Genç Milli Takımı
7 yıl önce