|

Milli Takım'a gelmeyen Sanders'a 4 maç ceza

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, A Milli Kadın Takımı'nın Bosna Hersek ve Romanya ile yaptığı karşılaşmalar için kampa dahil olmayan Bellona AGÜ oyuncusu Lara Sanders'a 4 maç men cezası verdi.

Yeni Şafak
15:15 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 15:22 - 25/11/2016 Cuma
AA
4 numara pozisyonunda oynayan  30 yaşındaki Lara, bu sezon ligde 15,7 sayı ortalaması yakaladı.
4 numara pozisyonunda oynayan 30 yaşındaki Lara, bu sezon ligde 15,7 sayı ortalaması yakaladı.

TBF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Lara Sanders'ın, A Milli Kadın Takımı'nın Bosna Hersek ve Romanya ile oynadığı maçlar için kampa davet edilmesine rağmen Basketbol Disiplin Yönergesi'nin 27. maddesi uyarınca bildirilen sağlık kuruluşundan rapor almaksızın sağlık sorunu olduğu gerekçesiyle kampa katılmadığının anlaşıldığı belirtildi.



Sanders'ın, eylemine uyan Disiplin Yönergesi'nin 27. ve 56. maddeleri gereğince, 4 müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği bildirildi.




AGÜ, Lara Sanders'a sakatlığını bahane ederek milli takıma katılmamasından ötürü verilen 4 maçlık cezayla ilgili bir açıklama yaptı.




AGÜ'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


  • "Oyuncumuz Lara Sanders, TBF Disiplin kurulu kararıyla 'Mazeretsiz Milli Takıma Katılmama' gerekçesiyle 4 maç ile cezalandırılmıştır. Şu an için, Federasyonumuzun aldığı bu kararın tüm takdirini değerli basketbol kamuoyuna bırakıyoruz. Önümüzde çok önemli bir maçımız olduğundan dolayı kulüp olarak konsantrasyonumuzun bozulmasını istememekteyiz. Ligin kader maçlarından biri arefesinde hızlı bir şekilde verilen bu kararı şaşkınlıkla karşılıyoruz. İlerleyen süreçte bu kararın takipçisi olacağımızı belirtip, gerekli açıklamaları kamuoyuna yapacağımızı bildiririz"








#Lara Sanders
#Türkiye Basketbol Federasyonu
#A Milli Kadın Takımı
7 yıl önce