|

Millilerden çifte başarı

Fransa'da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Fransa Açık Masa Tenisi Turnuvası'nda Türkiye bir ikincilik, bir de üçüncülük elde etti.

Yeni Şafak
23:25 - 22/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:29 - 22/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Fransa'nın Metz kentinde düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Fransa Açık Masa Tenisi Turnuvası'nda Türkiye bir ikincilik, bir de üçüncülük kazandı.
Fransa'nın Metz kentinde düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Fransa Açık Masa Tenisi Turnuvası'nda Türkiye bir ikincilik, bir de üçüncülük kazandı.

ITTF tarafından Fransa'nın Metz kentinde düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Fransa Açık Masa Tenisi Turnuvası'nda Yıldız Bayanlarda Türkiye çift maçlarında ikinciliği, Genç Bayanlar takım maçlarında ise üçüncülüğü elde etti.



Toplam 28 ülkeden 84'ü bayan 206 sporcunun katıldığı turnuvada Türkiye'yi erkeklerde ve bayanlarda 16 sporcu temsil etti.



Yıldız Bayanlar çift maçlarında, Ece Haraç/Özge Yılmaz ikilisi son 16 turunda Fransız Glemba/Iori çiftini 3-0, çeyrek finalde Hintli Chitale, Tunuslu Garci çiftini 3-1, yarı finalde Hong Konglu Wing Lam/Poon Yat ikilisini 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Yıldız Bayanlarımız finalde bir diğer Hong Kong ekibi Chau Wing/Lee Ka Yee ikilisine 3-0 yenilerek Fransa Açık Turnuvasının ikinciliğini elde etti.



Genç Bayanlar Takım maçlarında, Simay Kulakçeken, Gül Pembe Özkaya, Aybüke Öner ve Betül Nur Kahraman'dan oluşan Masa tenisi Genç Bayan Milli takımı, grup maçlarında Portekiz'i 3-0, Danimarka/Japonya Karmasını 3-2 ve İsviçre'yi 3-1 yenerek grubunu ilk sırada tamamladı. Çeyrek finalde ev sahibi Fransa'yı 3-1 mağlup eden Genç Bayan Milli takımı yarı final yükseldi. Milliler yarı finalde kadrosunda üç Çin asıllı oyuncu bulunduran Azerbaycan'a 3-0 yenilerek turnuvanın üçüncülüğünü elde etti.



#ITTF
#Türkiye
7 yıl önce