|

Minderde altın geldi

1. Avrupa Oyunları'nda mücadele eden milli güreşçi Taha Akgül, finalde Belaruslu rakibini mağlup ederek altın madalyaya uzandı.

Yeni Şafak
19:29 - 18/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:39 - 19/06/2015 Cuma
AA

1. Avrupa Oyunları'nda erkekler serbest stil 125 kiloda yarışan milli güreşçi Taha Akgül, finalde Belaruslu Aleksei Shemarov'u yenerek altın madalya kazandı.



Altın madalyaya sahip olan Akgül, ödül töreni sonrası düşüncelerini ifade etti.



Belaruslu Aleksei Shemarov ile karşılaştığı 125 kilo finalini 6-0 kazanarak Türkiye'ye erkekler serbest stildeki tek altınını getiren Taha Akgül, güreşin ata sporu olduğu Azerbaycan'da düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda şampiyonluk kazanmanın, ayrı bir önem taşıdığını dile getirerek, "Ülkemizin bayrağını güreşin son gününde dalgalandırdım. Azeri kardeşlerimizle beraber İstiklal Marşı'nı okutmak benim için diğer müsabakalardan daha önemliydi. ABD'de yapılacak dünya şampiyonası, olimpiyat vizesi verdiği için önemli. Olimpiyata gitmek bizim için problem değil, olimpiyata gittiğiniz zaman şampiyon olabilmek, madalya alabilmek lazım. Tek eksiğim olimpiyat şampiyonluğu. Onu da 2016 Rio Olimpiyatları'nda tamamlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.





Erdoğan'dan Taha Akgül'e tebrik


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akgül'ü tebrik etti.



Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam eden oyunlarda, serbest stil 125 kiloda şampiyon olan milli sporcu Akgül'e tebrik telgrafı gönderdi.





---








#bakü
#taha akgül
#güreş
#avrupa oyunları
9 yıl önce